Ministerul Culturii organizează conferința dedicată cinematografiei și audiovizualului, cu participare gratuită

În perioada 18-19 martie 2019, profesioniști din domeniul cinematografiei și audiovizualului, experți, reprezentanți ai instituțiilor publice naționale și europene se vor reuni la București pentru a discuta despre reevaluarea modelelor de coproducție cinematografică și pentru a prezenta instrumentele financiare specifice pieței internaționale a filmului, conform unui comunicat de presă lansat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin Unitatea de Management a Proiectului cu sprijinul Comisiei Europene, în contextul Președinției României la Consiliul UE și se adresează profesioniştilor din industria cinematografică internațională.

Vor fi abordate aspecte ce țin de intersecția modelului consacrat al coproducțiilor cinematografice cu noile provocări tehnologice, complementaritatea cu programele de finanțare existente, precum și impactul acestora în ceea ce privește promovarea identității culturale europene în interiorul Uniunii și în acțiunile externe.

Conferința își propune, de asemenea, să prezinte elementele fundamentale care au contribuit la crearea actualului peisaj cinematografic al coproducțiilor și să exploreze noi modalități de colaborare în vederea creșterii competitivității sectorului audiovizual european precum și valorificarea producțiilor europene de calitate.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Pentru participare, vă înregistrați aici până cel târziu la data de 8 martie a.c., orele 12:00.

Pentru detalii suplimentare puteți contacta telefonic  numerele de telefon +4021.316.60.61/+4021.222.84.79 sau adresele de e-mail  valentina.miu@umpcultura.rosorin.enus@umpcultura.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!