UBER este disponibil și în Iași. Iată care sunt tarifele

După luni de așteptări, aplicația UBER pentru clienții din Iași este disponibilă începând de ieri de la ora 12:00. Deja există mii de ieșeni care și-au instalat aplicația, compania având momentan câteva zeci de șoferi colaboratori.

Programul este flexibil, pe scurt, lucraţi când doriţi. Puteţi folosi aplicaţia doar în drum spre serviciu pentru a câştiga un venit suplimentar. Nu aveţi nici o obligaţie faţă de noi, comisionul se retrage doar când lucraţi”, se precizează în anunţ. De asemenea, se precizează şi câteva condiţii: maşina să fie mai nouă de 2004, să aibă aer condiţionat, 4 uşi şi să fie curată şi îngrijită. Ieşenii interesaţi de acest job, part-time sau full-time, trebuie să pună la dosar o copie a cărţii de identitate, copie după permisul de conducere, care trebuie să fie mai vechi de 1 an, cazierul judiciar, scos cu maxim 30 de zile înainte, certificatul de înmatriculare al maşinii şi asigurarea RCA. „Comisionul este de 10% şi 12,5 lei pe săptămână pentru contabilitate iar între firma noastră şi dumneavoastră se va realiza un contract de prestări servicii”, mai precizează cei de la Uber. Cei care nu au mai mers cu acest serviciu nicăieri în ţară au parte şi de o surpriză. Prima cursă pentru utilizatorii noi, în limita a 10 lei, este gratuită folosind codul „HelloIasi”.

Tarifele Uber sunt  afișate în aplicație înainte de a comanda o cursă. Toate plățile sunt înregistrate electronic, indiferent dacă sunt achitate cash sau card. Toate cursele vin cu o factură fiscală care poate fi descarcată de utilizatori din contul lor Uber.

Tariful pe kilometru este de 1,8 lei, tariful minim este de 7 lei și, dacă anulezi o comandă, vei fi taxat tot cu 7 lei.
„Suntem bucuroși să lansăm serviciul în Iași, al cincilea oraș din România în care Uber este disponibil. Iași a ales Uber în aceeași măsură în care Uber a ales Iași – mii de ieșeni au deschis aplicația cel puțin o dată în ultimele șase luni. Astăzi, orașul Iași se alătură altor zeci de orașe europene care au Uber – Paris, Londra, Berlin, Praga, Amsterdam, Lisabona, Varșovia și multe altele. Ne dorim ca Uber să devină un partener al autorităților locale pentru a rezolva problema traficului aglomerat, pentru a reducere poluarea dar și pentru a face din Iași un oraș mult mai prietenos cu turiștii”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager Uber, România.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!