Ministerul Finanțelor a anunțat când va fi returnată taxa auto

La câteva zile de la somația primită din partea celor de la Comisia Europeană cu privire la finalizarea procesului prin care va fi returnată taxa auto cetățenilor și firmelor care au depus o cerere în acest sens, Eugen Teodorovici a anunțat că data limită va fi iunie 2019, deși termenul iniţial pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare, a taxei pentru emisiile poluante şi a timbrului de mediu, era luna decembrie a anului trecut.

Guvernul mai are de restituit 6,5 miliarde de lei și este  obligat să restituie suma în următoarele două luni. În caz contrar, România riscă aplicarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene. Taxa auto a fost restituită până acum în plăți cumulate  de 1,3 miliarde de lei, toate de la bugetul de la stat. 

În lipsa taxei auto, Programul Rabla și alte bonificații ar putea avea probleme, deoarece cheltuielile trebuie să fie suportate tot de bugetul statului.  Guvernanții au promis de mai multe ori că vor lansa noua taxă auto în ultimele luni, însă până în acest moment nu a fost gasită o formula de aplicare care să nu poată fi contestată de șoferi.
Sursa: cars.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!