Ministerul Muncii dorește înființarea unor centre de consiliere pentru românii care vor să se întoarcă în țară

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, au semnat un parteneriat care se înscrie în demersurile autorităților și companiilor de a răspunde provocărilor din piața muncii.
De asemenea, un al doilea parteneriat a fost încheiat între Inspecția Muncii și Blocul Național Sindical. Este vorba despre un Acord de colaborare, care marchează inaugurarea unui Centru BNS de consiliere și informare pentru cetățenii români care muncesc în Germania, care va funcționa în București.

Ministerul Muncii și instituțiile din subordinea sa, susțin inițiativa Blocului Național Sindical de creare a unei rețele de centre de sprijin atât pentru lucrătorii români din Germania, cât și pentru cei care sunt interesați să revină în țară. Facem tot ce este necesar pentru ca sesizările acestora să fie preluate cât mai rapid și rezolvate“, a declarat ministrul Marius Budăi.

Demersul de înființare a unei rețele de centre care oferă informare, consiliere, orientare și servicii –suport pentru lucrătorii români detașați în Germania sau pentru alte categorii similare face parte dintr-un proiect pilot finanțat din fonduri europene, derulat de Blocul Național Sindical.

Proiectul are o dublă abordare: pe de o parte consilierea lucrătorilor, iar pe de alta, transferul de informații către sindicate, autorități publice, părți interesate și factori de decizie politică“, a explicat Dumitru Costin, președintele BNS.

Centrul din România va fi interconectat cu alte 8 centre regionale de consultanță care există deja pe teritoriul statului german. Centre similare vor fi înființate, în cadrul aceluiași proiect, în Polonia, Croația, Ungaria și Slovenia.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!