Ministrul Sănătății: „Avem în acest moment trei focare mari de infecție și mai multe focare mici”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că fiecare focar de coronavirus, mare sau mic, este evaluat particular.

Referitor la faptul că autorităţile locale din judeţul Ialomiţa au solicitat ca localitatea Ţăndărei să intre în carantină, ministrul a afirmat că „În contextul evoluţiei locale de la Ţăndărei, al creşterii numărului de cazuri, al nerespectării izolării, se poate ajunge la un moment dat şi la o carantinare”.

Fiecare focar, mare sau mic, este evaluat particular”, a afirmat Tătaru.

Întrebat dacă se impune carantină şi la Arad şi Deva, el a spus că nu se impune în prezent.

În acest moment, avem trei focare de infecţie – Suceava, Arad şi Deva. În două dintre acestea am fost personal să verific situaţia şi urmează, în perioada următoare, şi Deva. La Suceava intră în normal, au fost refăcute circuitele în spital, mâine începe  testarea medicilor, cine va fi apt va începe munca. Se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time. La Arad suntem cu mult sub Suceava, dacă se respectă regulile medical și oamenii respectă restricțiile nu va fi nevoie să se impună carantină. Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor“, a precizat Tătaru.

Prefectura Ialomiţa a anunţat, joi, că având în vederea situaţia epidemiologică la nivelul localităţii Ţăndărei şi pentru a întâmpina o evoluţie necontrolată a persoanelor confirmate cu COVID-19, a fost supus aprobării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică potrivit căreia localitatea Ţăndărei să intre în carantină. Propunerea a fost făcută având în vedere numărul mare de cazuri înregistrate în ultima săptămână şi numărul mare de contacţi apropiaţi aflaţo în izolare la domiciliu, fiind aprobată în unanimitate de către membrii CJSU.

Mai departe, propunerea a fost înaintată Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, pentru a fi analizată şi a se dispune măsuri.

Conform DSP Ialomiţa, în 2 aprilie în judeţ erau 37 de persoane confirmate, 208 persoane în carantină, 2.429 de persoane autoizolate.

Sursa foto: MEDIAFAX

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!