Ministrul Sănătății: „După estimările noastre, ar trebui să ne așezăm într-un platou”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că, potrivit estimărilor, numărul de noi cazuri de infecție cu COVID-19 ar trebui să nu mai înregistreze creșteri abrupte în perioada următoare.

Sper să rămânem în jur de 1.200 (cazuri noi confirmate – n.r.), după estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou, chiar dacă vor mai fi acei dinți de fierăstrău pe care i-am mai trăit în luna mai, al platoului, înainte de a începe căderea. Dar să nu ne lăsăm în această bază, regula este respectarea precauțiilor. În măsura în care nu vom avea o transmitere accentuată, atunci va începe să scadă și numărul de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru, marți, într-o intervenție în platoul Libertatea.

Am spus-o și o repet: nu se tranșează în spital această pandemie. În spital tratăm efectele acestei pandemii, în condițiile în care nu respectăm regulile și, în faza de pre-spital, vom avea cazuri multe, tocmai de la o transmitere în comunitate accentuată, atunci vom ajunge și la o colmatare a spitalelor”, a afirmat ministrul Sănătății.

Oficialul a mai detaliat rezultatul verificărilor privind numărul de paturi disponibile pentru pacienții COVID-19 din țară.

Avem în acest moment, după ultimele reașezări de spitale, precum spitale modulare, în jur de 1.030 de paturi de terapie intensivă ventilate, plecăm de la 840 de paturi ventilate și sunt în acest moment sub 500 ocupate. Dar din acești 476, în jur de 150 sunt cei ventilați mecanic invaziv. Rămâne la decizia medicului curant, a celui din terapie intensivă, ca să aleagă și momentul, și terapia cea mai bună a celor din terapie intensivă. Dar eu am încredere în corpul medical și vom trece și peste acest moment”, a declarat Nelu Tătaru.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!