Ministrul Sănătății nu e de acord cu cererea Patriarhiei pentru reluarea slujbelor în interiorul bisericilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că nu este de acord cu cererea Patriarhiei de a se relua rapid slujbele în interiorul bisericilor și aduce ca argument evoluția epidemiologică și transmiterea crescută a virusului în comunitate.

Evaluarea și evoluția zilnică din perioada imediat următoare ne va da și momentul când se va face acest lucru (reluarea slujbelor în interiorul bisericilor N.R). De pe 15 încă nu.

Încă avem rata de transmitere în comunitate. Ieri am avut 237 cazuri noi 150 cazuri în ATI, peste 4000 de cazuri active în societate. Adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la UPU.

Când vom vedea că avem o evoluție favorabilă, transmiterea în comunitate să scadă, atunci putem decide. Nu mai devreme de 1 iulie”, a declarat Nelu Tătaru.

Reacția ministrului vine după ce Patriarhia Română a cerut „revenirea grabnică” la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult, pe motivul că „este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale românești”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!