Răzvan Cuc: „Vom moderniza 500 de vagoane de la CFR Călători până la finalul anului, plus 1.000 km de cale ferată”

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a răspuns joi, unei interpelări a deputatului PNL, Daniel Gheorghe. Ministrul a afirmat că până la sfârșitul anului vor fi realizate lucrări de reparații la aproximativ 500 de vagoane de călători. Mai mult, CFR vrea modernizarea a circa 1.000 km de cale ferată pentru creșterea vitezei.
Răspunsul lui Răzvan Cuc vine în contextul în care deputatul i-a reproșat ministrului Transporturilor că în primele trei luni ale acestui an au deraiat nouă trenuri, iar restricțiile de viteză au ajuns să fie sub 50 km/h.

C.N.C.F. C.F.R. S.A. desfășoară lucrări de modernizare pentru 314 km de cale ferată. Precizăm, totodată, că sunt în procedură de achiziție lucrări de modernizare pentru 116 km de linie de cale ferată și în diverse stadii de pregătire (pregătire lansare achiziție/licitație/derulare) studii de fezabilitate pentru modernizarea a 947 km de linie de cale ferată. Complementar, este în procedură de achiziție contractul de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate care are ca obiectiv lucrări de reparații/modernizări a aproximativ 1.001 km de linii de cale ferată, pentru asigurarea unei viteze sporite și creșterea calității serviciilor de transport feroviar. Lucrările în cadrul acestui proiect nu vor viza reparații pe întreaga lungime a liniei, ci doar reparații punctuale asupra elementelor suprastructurii căii ferate (ex: șina, traversele, aparatele de cale) sau a altor elemente necesare creșterii vitezei”, se arată în răspunsul ministrului.

Răzvan Cuc a mai transmis că sunt încheiate contracte de reparații pentru 283 de vagoane de călători.

Pentru anul 2019 se estimează a se realiza reparații planificate pentru un număr de 129 de unități material rulant motor (locomotive și automotoare), până în prezent fiind încheiate contracte de servicii de reparații planificate pentru un număr de 86 de unități, pentru restul de unități urmând a se contracta servicii de reperații planificate până la sfârșitul anului. În prezent sunt încheiate contracte de reparații planificate pentru un număr de 283 vagoane de călători. Pentru restul de vagoane, din cele aproximativ 500 de vagoane ce urmează a fi realizate până la sfârșitul anului anului 2019, vor fi încheiate contracte de reparații planificate în perioada următoare. De asemenea se vor realiza reparații generale cu modernizare pentru un număr aproximativ de 80 de vagoane de cătători până la sfârșitul anului”, potrivit sursei citate.

Ministrul Transporturilor a conchis că „după finalizarea lucrărilor de modernizare, restricțiile de viteză vor fi ridicate, ceea ce va conduce la creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători, cu impact direct și imediat asupra duratei de călătorie și/sau asupra creșterii siguranței și confortului călătorilor”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!