Negocieri eşuate între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu: „Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare”

Candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu a ajuns la niciun acord cu Nicuşor Dan, candidatul susținut de către USR, după două ore de discuții amicale. 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Voiculescu precizează că  i-a propus fostului lider USR să semneze un protocol politic însă Nicuşor Dan nu a dorit.

Discuţiile vor continua şi astăzi în cadrul şedinţei Birourilor Naţionale reunite ale USR şi PLUS.

M-am întâlnit cu Nicușor.

I-am spus să facem echipă pentru București – avem competențe complementare.

Să oprim acest circ al incertitudinii, în care oamenii se tem că vom candida unul împotriva altuia, iar așa va câștiga Firea.

Am avut mai bine de două ore de discuții amicale. I-am propus lui Nicușor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcția de primar sau viceprimar. Nicușor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuțiile în această săptămână.

A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcția de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare.

Nicușor (candidat sustinut de partenerii de la USR) preferă un sondaj. E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) – pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureșteni și este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraș și această țară – alături de cetățeni.

Mâine la ședința Birourilor Naționale reunite ale USR și PLUS sper să ajungem la o soluție pentru a avea o singură echipă a Alianței, așa cum am propus. Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne și curate întotdeauna când nu reușesc să ajungă la înțelegere: apelează la voința membrilor.

Voi propune un referendum intern al organizațiilor de București ale USR și PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru – un vot, indiferent de partid, așa cum se cuvine într-o Alianță a două partide care intenționează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun și să deblocăm situația. Fără întârziere, în această săptămână.

Apoi, după ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, să invităm și PNL pentru a scăpa Bucureștiul de PSD la Primăria Generală și la sectoare.

Lucrurile importante se construiesc în echipă”, se arată în postarea fostului ministru al Sănătății.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!