Orban, despre alegerile locale 2020: „Va fi o campanie electorală online sau din ușă în ușă”

Premierul Ludovic Orban a declarat că în acest an, campania pentru alegerile locale se va desfășura fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe (sigur N.R.). Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afimat prim-ministrul, joi seara, la Digi 24.

Premierul a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a precizat șeful Executivului.

Parlamentul a decis deja prelungirea mandatelor aleşilor locali până la 1 noiembrie, iar legea a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul a vorbit și despre data la care s-ar putea desfășura alegerile generale.

Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată”, a afirmat Orban.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!