Peste 400 de perechi sunt așteptate la Campionatul Național de Dans al României

Sezonul competițional de dans sportiv în țară va derula primul eveniment major național al anului, Campionatul Național de Dans Sportiv al României. Cele mai bune perechi de dansatori se vor alinia la startul competiției ce va avea loc în perioada 2 – 3 martie 2019 la Sala Sporturilor din Brașov. Perechi de top ale României se vor întrece în nu mai puțin de 20 de categorii, primele două poziții din clasament la fiecare dintre categorii urmând să reprezinte România la Campionatele Mondiale și Europene din acest an.

Organizat de FR de Dans Sportiv în colaborare cu Academia de Dans din Brașov, evenimentul e împărțit pe două secțiuni, standard și latino-americane, fiecare dintre ele fiind structurate pe categorii de vârstă, la start urmând să se alinieze concurenți între 6 și 54 de ani!

Competitorii se pot înscrie în competiție până în data de 26 februarie 2019, pe site-ul Federației de profil (www.dancesport.ro). Confirmarea înscrierilor se va face în data de 2 martie iar participanții trebuie să dețină cardurile de sportiv și să se asigure că au viza medicală valabilă. Evenimentul va fi coordonat de Otto Varga, directorul de concurs și președintele Comisiei de Competitii, Legitimări, Transferuri si Clasificări Sportive în cadrul FR Dans Sportiv, iar președintele juriului va fi Cristian Parnescu. În total, competiția va fi arbitrată de 20 de arbitri din 20 de țări și peste 10 oficiali din România.

„Suntem extrem de încântați să organizăm o competiție de o asemenea anvergură în inima României, la Brașov. Ne așteptăm să avem la start peste 400 de perechi, ceea ce va duce la o competiție acerbă pentru primele două poziții ce asigură calificarea la campionatele europene și la mondiale”, a declarat Vasile Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv.

De asemenea, în acest weekend (23-24 februarie 2019) în Bucuresti se desfășoară Festivalul  Copiilor, la Centrul Sportiv Apollo, organizat de ACDS Feather Step.

Photo by Marius Brandusa

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!