PNL se întărește. Liberalii fuzionează cu Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor

Biroul Executiv al PNL a aprobat, astăzi, semnarea unei alianțe cu PACT, înainte de alegerile europarlamentare. Astfel, Sebastian Burduja va deveni vicepreședinte al PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că protocolul de fuziune dintre PACT şi PNL va fi definitivat zilele următoare, urmând ca acest document să fie supus aprobării forurilor statutare ale celor două partide.

Am fost mandatați de Biroul Executiv să demarăm negocierile de integrare în PNL a Partidului Acțiunea Civică a Tinerilor, condus de Sebastian Burduja. Am prezentat rezultatul negocierilor între cele două partide și am luat decizia de integrare a PACT în PNL. Protocolul de fuziune va fi definitivat în zilele următoare, urmând să fie supus aprobării forurilor statutare ale celor două partide, astfel încât să finalizăm această procedură prin care tinerii extrem de bine pregătiţi, care au dat semnale extrem de serioase că vor să se implice în actul de decizie politică la nivel naţional, să contribuie cu toată competenţa şi energia pe care o au la îndreptarea României într-o direcţie bună, să devină membri ai PNL şi să fie reprezentaţi la nivelul tuturor structurilor de conducere ale PNL“, a declarat Ludovic Orban, după ședința din Biroul Executiv al PNL.

Punem bazele celei mai importante construcții politice din România ultimilor ani, pornind de la înțelegerea și asumarea faptului că țara noastră trece printr-o criză profundă. Nu mai e loc pentru orgolii, dezbinare sau stat pe margine”, a scris Sebastian Burduja pe pagina sa de socializare.

Suntem două forţe politice complementare cu valori comune. PACT pentru România înseamnă, pe de-o parte, o echipă de experţi pregătiţi la cel mai înalt nivel şi la universităţi de prestigiu şi la companii şi la instituţii internaţionale, înseamnă o reţea în diaspora de mii sau zeci de mii de români, cea mai întinsă organizaţie în diaspora este Liga studenţilor români din străinătate pe care am fondat-o acum zece ani şi aducem acest plus al campaniilor purtate în România profundă, în zone complicate, împotriva PSD din 2016“, a afirmat Sebastian Burduja.

PACT este o platformă civică și politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!