Președintele solicită bonus de 500 de euro pe lună pentru medicii care lucrează cu bolnavi de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj Guvernului prin care cere bonus de 500 de euro pe lună pentru medicii care luptă împotriva coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut Guvernului să găsească soluții pentru ca medicii și personalul medical care lucrează cu pacienții infectați cu coronavirus să primească lunar un bonus consistent.

Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a spus Iohannis într-o ședință cu administrația.

Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autorități centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație, cum vreau să știți că am toată încrederea că autoritățile locale, împreună și coordonate de autoritățile centrale, vor rezolva problemele care apar și în alte zone. Este extrem de important să fim fermi, să reacționăm rapid, să dăm toate informațiile necesare specialiștilor, dar și populației. Vă solicit tuturor să aveți o comunicare rapidă, eficientă și transparentă”, a mai spus Iohannis.

Președintele a mai anunțat că Spitalul Județean din Suceava a fost pus sub comandă militară pentru a rezolva problemele uriașe de management.

Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcțiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a spus Iohannis.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!