Primăria Capitalei lansează „Coșul Solidarității”: Alimente și dezinfectanți pentru seniorii bucureșteni

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat lansarea programului „Coșul Solidarității”, prin care se va oferi alimente de bază și dezinfectanți tuturor „seniorilor bucureșteni fără posibilități materiale”. Programul este destinat persoanelor cu vârsta de minim 65 de ani și pensie de maxim 1.000 de lei.

Pentru a beneficia de ofertă, seniorii trebuie să se înscrie în program, potrivit declarației edilului Capitalei.

Venim în sprijinul seniorilor bucureșteni fara posibilitati materiale, carora le oferim pachete cu materiale sanitare (masti chirurgicale, manusi, dezinfectanti) si produse alimentare de baza. Avem datoria morala sa avem grija de varstnicii nostri, in special de cei singuri, fara posibilitati materiale.

Am primit mii de apeluri si solicitari la call center-ul Centrului pentru seniori, prin care ni se semnala faptul ca seniorii intampina probleme în procurarea alimentelor și a materialelor sanitare, în contextul epidemiologic actual.

De aceea, am decis initierea acestui program – Coșul Solidarității -, care este destinat seniorilor bucuresteni, cu varsta de minim 65 de ani si pensie de maxim 1.000 de lei. Incepand de astazi, le vom oferi acestora, o data pe luna, un pachet cu dezinfectanti si produse alimentare de baza, astfel incat sa se poata descurca in aceasta perioada dificila.

Pachete cu alimente de bază și materiale sanitare vor ajunge la beneficiarii proiectului, conform criteriilor din Regulament, în cel mult 10 zile de la înscrierea în proiect.

Înscrierile se fac telefonic la următoarele numere de telefon:
‪0785 199 197; 0784 253 108; 0762 337 436; 0786 351 696; 0784 227 489; 0785 211 439

· Program call-center: Luni – Joi: orele ‪9.00 – 17.00 / Vineri: orele ‪9.00 – 12.00

Mai multe detalii despre Regulamentul Proiectului COȘUL SOLIDARITĂȚII se regăsesc pe site-ul Centrului pentru Seniori al Municipiului București, accesând următorul link:

http://www.cs-mb.ro/cosul-solidaritatii

Primaria Capitalei, prin CSMB, a fost alaturi de seniori pe toata durata starii de urgenta si de alerta instituite din cauza răspândirii virusului SARS-COV-2, prin campania ‘Nici un varstnic nu e singur’, prin care, cu ajutorul instituțiilor publice implicate, al voluntarilor și al donațiilor primite, a oferit pachete cu alimente de bază la peste 1.000 de seniori aflați în imposibilitatea de a-și procura cele necesare traiului zilnic.”, se arată în postarea edilului, de pe pagina sa de socializare.

Sursa foto: FACEBOOK/GABRIELA FIREA

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!