Romașcanu: „În acest moment, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă nu va vota prelungirea stării de alertă anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Nu e o ofertă și nu aș interpreta-o în această cheie. În primul rând vreau să încep prin a sublinia schimbarea de ton a președintelui care de la «un parlament toxic» am ajuns la «dragi parlamentari». Ideea este în felul următor: Nu avem în acest moment din partea președintelui sau a specialiștilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară prelungirii stării de alertă.

Înseamnă că dumnealor trebuiau cu data de 1 iunie să înceapă testarea în masă, lucru oricum întârziat dincolo de orice normă pe care alte țări în rândul cărora vrem și noi să fim… Nu avem niciun fel de dovadă epidemiologică a situației în care se află România. Noi testăm 4-5000 de teste pe zi ceea ce este extrem de puțin și domnul Iohannis vine și ne spune că trebuie să facem lucrul ăsta.

Nu este convingător pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă științifică. În rest, și iertați-mă dacă credeți că această declarație a mea este în notă politică, dar starea de alertă de până acum a însemnat achiziții făcute fără niciun fel de respectare a procedurilor, a însemnat angajări de oameni pe funcții cum nu putem uita acel chelner sau șef de pompe funebre pus șef de spitale, înseamnă tot felul de tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de alertă. În acest moment, cu argumentele date de președinte, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă.

Există mijloace, există OUG, există posibilitățile guvernului de a limita anumite lucruri pe care domnul Iohannis le-a menționat, nu este nevoie de menținerea unei stări de alertă”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, la Digi24.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!