Primarul General, Gabriela Firea: “Redeschidem Arena Națională cu o lună mai devreme decât am estimat”

Arena Națională se redeschide, cu o lună mai devreme decât durata estimată pe 12 noiembrie, atunci când Primăria Capitalei a decis închiderea pentru refacerea completă a suprafeței de joc. Între timp, firma contractată de PMB a finalizat lucrările de refacere, întreținere și mentenanță ale gazonului.
Anunțul a fost făcut de Primarul General, Gabriela Firea, aflată astăzi în vizită la fața locului pentru a verifica starea gazonului și capacitatea Arenei de a găzdui evenimente în condiții optime.
Primarul General, Gabriela Firea: “Toate aceste lucrări care au durat exact o lună de zile (12 noiembrie-12 decembrie) erau absolut necesare și nu puteau fi realizate în paralel cu competiții sau evenimente. Au fost realizate lucrări de însămânțare, de fertilizare și de nivelare a gazonului, astfel încât să corespundă și standardelor tehnice, Arena să fie funcțională, dar și celor estetice. Mă bucur că s-au ținut de treabă și că acum totul este în ordine. La Direcția de Investiții din Primăria Capitalei deja există o solicitare pentru meciul din 22 decembrie dintre FCSB și CFR Cluj. Cei care au lucrat spun că sunt condiții optime de joc. Referitor la contractul suspendat în luna iunie ca urmare a investigației DNA – protocolul de colaborare dintre Primărie și FCSB – reamintim că era un barter absolut legal, care a încetat odată cu demararea anchetei, în urma unui articol de presă publicat de o gazetă sportivă. Deși au existat acele verificări, toate procedurile au fost în întregime legale. Pentru a nu mai avea, pe viitor, probleme cu starea gazonului, lucrăm acum la încheierea unui acord-cadru pe trei ani de zile. Un alt aspect important este faptul că multe dintre companiile municipale ale Primăriei Capitalei lucrează foarte bine aici, la Arena Națională și asigură standarde de calitate, fapt care arată utilitatea înființării lor și faptul că funcționează foarte bine.”
Compania Municipală Consolidări, Compania Municipală Energetica, Compania Municipală de Pază și Securitate, Compania Municipală Tehnologia Informației, Compania Eco-Igienizare lucrează la Arena Națională, astfel încât stadionul să asigure condiții civilizate pentru sportivi și spectatori.
PMB, prin Direcția Investiții, a achiziționat servicii de întreținere și mentenanță a gazonului pentru Arena Națională, conform legislației în vigoare, printr-o procedură simplificată în valoare de aproximativ 100.000 euro, care asigură mentenanța până la sfârșitul anului și în primele patru luni ale anului viitor.
În prezent, a fost redactat, la nivelul departamentelor de profil din Primăria Capitalei, caietul de sarcini pentru a contracta un acord-cadru pentru următorii trei ani. Documentația este pe circuitul intern de avizare, iar valoarea contractului va rezulta în urma consultării de piață, potrivit procedurilor legale. Data estimată pentru lansarea procedurii de achiziție este sfârșitul lunii ianuarie 2019.
Toate procedurile sunt derulate în deplină transparență și conform prevederilor legale în vigoare în domeniul achizițiilor publice.
Sursa: pmb.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!