Primarul municipiului Suceava cere ridicarea carantinei din localitate

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, luni, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare, că ar trebui ridicată măsura carantinării localității, în condiţiile în care situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit, numărul cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 înregistrând o scădere semnificativă.

Edilul a precizat că urmăreşte constant situaţia epidemiologică şi a subliniat că, dacă pe 5 mai erau 402 cazuri de infecție cu noul coronavirus, pe 8 mai numărul persoanelor active ajunsese la 284, numărul de cazuri la o mie de locuitori scăzând implicit de la 3,14 la 2,22.

Ion Lungu susţine că face tot ceea ce depinde de el pentru a arăta autorităților decidente că este necesară ridicarea carantinei.

Am putea spune că această situaţie este bunişoară şi ne-ar putea ajuta în demersurile noastre de ridicare a carantinei şi a măsurilor speciale (…) În această perioadă am stat în contact cu Guvernul României, le-am adus la cunoştinţă justificări, argumente, le-am transmis şi aceste tabele şi sper ca din data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare. (…) Suceava este un oraş normal, Suceava este un oraş cu oameni normali, cu o covârşitoare majoritate de oameni sănătoşi şi cu câţiva oameni bolnavi, la fel cum se întâmplă în întreaga Românie. La Suceava suntem pe un plafon de stabilitate la fel cum se întâmplă în multe oraşe din România. De aceea eu sper ca pe data de 15 să reanalizeze Guvernul această stare de carantină de la Suceava”, a afirmat Lungu.

Primarul a anunţat că în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va discuta această problemă şi va solicita să se propună Guvernului ridicarea stării de carantină. De asemenea, edilul a rugat sucevenii să respecte în continuare regulile pentru limitarea răspândirii virusului, de igienă personală, de izolare, de autoizolare sau carantină dacă este cazul, de distanţare socială, de circulaţie pe stradă şi în spaţiile comerciale.

 

Sursa foto: botosaninews.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!