Primarul orașului Hârșova cere ajutorul Armatei pentru a-i ține pe localnici în case

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, cere intervenția Armatei pe străzile din localitatea constănțeană, pentru că administrația locală nu mai face față în gestionarea situației provocate de criza COVID-19.

Primarul a transmis o scrisoare deschisă Inspectoratului de Poliție Județean Constanța în care precizează că tot mai mulți cetățeni din localitatea pe care o administrează sunt prinși mințind cadrele medicale, devin violenți cu acestea sau pur și simplu nu respectă izolarea și ies din case fără un motiv întemeiat, potrivit G4Media.

Viorel Ionescu susține că echipajele de poliție sunt insuficiente, iar criza este amplificată de faptul că poliția nu se află în subordinea administrației locale, deci nu poate coordona forțele de ordine în funcție de prioritățile de intervenție. Așadar, edilul solicită aplicarea de urgență a Ordonanței Militare nr.3 din 24 martie pentru suplimentarea forțelor de ordine cu efectivele Armatei.

Primarul este alarmat și de faptul că Hârșova se află la doar 35 de kilometri de Țăndărei, iar circulația persoanelor între cele două localități este frecventă.

Orașul Țăndărei a devenit principalul focar de coronavirus din regiune după ce 800 de persoane întoarse din străinătate nu au respectat condițiile de izolare și a fost nevoie ca locuințele acestora să fie păzite de Armată pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!