Raluca Turcan: „După declarațiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcție publică!”

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, solicită premierului Viorica Dăncilă sa îi demită pe ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, și pe consilierul personal al prim-ministrului, Dana Varga.

Într-o postare pe pagina personală de socializare, prim-vicepreședintele PNL susţine că după declaraţiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcţie publică.

Viorica Dăncilă să-l demită imediat pe ministrul interimar de la educație, Daniel Breaz și pe Dana Varga, consiliera personală a prim-ministrului.

După declarațiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcție publică! 
Este grav că gesturi antisemite și manifestări naziste se regăsesc și în rândul consilierilor Vioricăi Dăncilă, pe care aceasta le tolerează!!!
Tragedia Holocaustului trebuie să se studieze mai temeinic în școli, pentru că prin educație se poate preveni și elimina intoleranța, ura și xenofobia. Cum mai poate să rămână ministru la educație Daniel Breaz după ce a afirmat că ororile Holocaustului au fost “momente … mai delicate… să nu le spunem neplăcute”? 
Cum poate Dăncilă să aibă în continuare o consilieră care face asocieri ale Președintelui României cu liderul nazist A. Hitler? 
Și mai bine ar fi ca toți miniștri, în frunte cu Dăncilă, să plece acasă!”, se arată în postarea Ralucăi Turcan.

Daniel Breaz, ministru al Culturii şi ministru interimar la Educaţie, a considerat, potrivit unei declaraţii făcute vineri, că Holocaustul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate” când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute”.

De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din Bucureşti, potrivit unei înregistrări difuzate de RFI.

Dana Varga, consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă pe probleme care țin de minoritatea romă, a distribuit o postare pe pagina ei de socializare, în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler. În cele din urmă, consilierul și-a șters postarea. 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!