Rareș Bogdan își va înființa birou de europarlamentar la Sibiu

Joi, 21 martie 2019, Partidul Național Liberal a susținut o conferință de presă la Sibiu, în cadrul căreia, Rareș Bogdan a anunțat că va avea un birou de europarlamentar în localitate. 

Sunt încântat şi onorat să îi anunţ pe toţi sibienii că voi avea un birou de europarlamentar la Sibiu, deschis în Sibiu şi mă bucur să fac acest lucru. Sunt un împătimit al Festivalului Internaţional de Teatru, sunt un prieten al lui Constantin Chiriac şi Cristi Radu, sunt un om care iubeşte Sibiul, care adoră arhitectura sibiană, aşa că nu am visat pe vremea acum 12-15 ani sau chiar mai mult, că voi ajunge să pot deschide într-una din aceste minunate clădiri de la Piaţa Mică la Piaţa Mare, pe bulevardul Bălcescu, să îmi deschid un birou. Imediat după alegerile europarlamentare voi veni să îmi caut un spaţiu, pentru a-mi deschide un birou de europarlamentar, aici, la Sibiu. E o bucurie enormă şi o responsabilitate pentru mine. Sper din tot sufletul ca acest oraş splendid pe care l-am promovat ca ambasador în presă, dacă vreţi, şi aţi putut vedea acest lucru. De multe ori am vorbit mai mult de Sibiu decât de Cluj sau de Alba Iulia, eu venind din judeţul Alba de la Ocna Mureş, mutându-mă la Cluj apoi, cu familia. Acum mă consider si un sibian.

Mă bucur să fiu alături de Partidul Naţional Liberal, să fiu primit în această familie senzaţională şi sper să vedeţi dv. cei din presa sibiană în mine un partener care să vă aducă informări, care să vă aducă nu doar informări, ci şi foarte multe proiecte care ţin de dumneavoastră, de dezvoltarea presei, presei scrise, presei audiovizuale. Eu am pornit în presa locală şi am făcut un lucru minunat şi ştiu cât de greu este să faci presă în judeţele României. Nu peste tot este ca la Sibiu, să ştiţi, sunt locuri unde pur şi simplu e băgat pumnul în gura jurnaliştilor şi sunt multe judeţe în care se întâmplă asta. Presa sibiană are privilegiul de a fi liberă.

Vă stau la dispoziţie pentru orice întrebare, pentru orice doriţi să ştiţi. Principalul lucru pe care am vrut să vi-l comunic şi am ţinut să o facem într-un mod direct, alături de Preşedintele Partidului Naţional Liberal, adică omul care va anunţa pe 26 mai că Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare, pentru că asta se va întâmpla. Vom câştiga alegerile europarlamentare şi nu există îndoială în acest sens.”

În cadrul aceleiași conferințe, Ludovin Orban a declarat:

Mă bucur să fiu astăzi la Sibiu şi mai ales mă bucur că sunt alături de colegii mei şi că sunt alături de Rareş Bogdan. Îi mulţumesc lui Rareş Bogdan pentru premiul pe care îl acordă PNL Sibiu, şi anume angajamentul de a fi vocea PNL Sibiu, pentru că Rareş Bogdan este candidatul care se află pe primul loc pe lista Partidului Naţional Liberal pentru Parlamentul European şi i se cuvenea PNL Sibiu, care este filiala cu cel mai bun rezultat să aibă un reprezentant de talia lui Rareş Bogdan. Cu siguranţă toţi europarlamentarii români vor reprezenta România, se vor bate pentru interesele României şi vor asigura ca deciziile de la nivelul Uniunii Europene să avantajeze românii şi să nu creeze dezavantaje României.

Alegerile pentru Parlamentul European din acest an sunt nişte alegeri decisive, nu sunt nişte alegeri obişnuite pentru a trimite un număr de parlamentari din România la Bruxelles. Sunt nişte alegeri fundamentale în care cetăţenii români sunt chemaţi să decidă dacă vor ca România să fie şi mai strâns legată de Uniunea Europeană, dacă vor ca România să aibă influenţă la nivel european, dacă vor ca România să fie respectată la nivel european şi să aibă capacitatea ca împreună cu partenerii europeni să ia decizii care să ducă la îmbunătăţirea vieţii românilor sau să decidă ca România să se îndrepte într-o altă direcţie, aşa cum vrea PSD-ALDE, să ţină România în conflict cu Uniunea Europeană, într-un conflict artificial fără niciun fel de fundament, să pună România pe coji de nucă la nivelul Uniunii Europene, datorită comportamentului anti-european şi a atitudinii contrare valorilor şi principiilor europene pe care le manifestă PSD-ALDE.

Eu cred că este fundamental ca românii să vină masiv la vot şi să voteze împotriva celor care şi-au bătut joc de România în ultimii doi ani şi jumătate şi să voteze pentru a garanta statutul României de membru al Uniunii Europene, respectat, apreciat şi care poate să influenţeze deciziile la nivel european în beneficiul românilor.

Am să vă dau un mesaj. Nu ştiu dacă aţi urmărit, dar Partidul Popular European, a luat decizia de a suspenda Fidesz din PPE, pentru derapajele de la democraţie şi pentru nerespectarea valorilor şi principiilor care stau la baza PPE şi la baza funcţionării Uniunii Europene. Fidesz a primit un termen de îndreptare a comportamentului politic, de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public şi în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria.

Noi, ca PPE, am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm ca acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul Uniunii Europene, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social democrată de la nivel european, care dacă vor să facă curăţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România, care fac aproape acelaşi lucru pe care l-a făcut Fidesz la nivel european şi în Partidul Popular European.

De altfel, aşa, pe drumul pe care au pornit PSD şi ALDE vor avea o viaţă extrem de scurtă în familiile lor politice. Oricum ei astăzi sunt paria, oricum astăzi un număr tot mai mare de partide europene din familia politică din care fac parte se pronunţă pentru excluderea lor din formaţiunea politică, iar cred că asta este rezultatul comportamentului antieuropean şi comportamentului împotriva valorilor şi principiilor care stau la baza Uniunii Europene.

În ceea ce ne priveşte, obiectivul nostru pe parcursul acestei campanii este să vorbim cu fiecare român, să ajungem în fiecare casă, să facem campanie directă la firul ierbii şi să îi convingem pe români că nu suntem condamnaţi să fim conduşi de oameni care n-ar merita să conducă nici măcar o scară de bloc sau o asociaţie de proprietari, de oameni care şi-au bătut joc de România, şi că stă în puterea lor să aducă România pe drumul cel bun, iar partidul care are capacitatea de a aduce România pe drumul cel bun este Partidul Naţional Liberal.

Închei prin a repeta un mesaj care este foarte simplu şi care reflectă adevărul de astăzi la nivelul politicii europene. România nu are decât o singură voce la Bruxelles, care se aude, care este ascultată, care este respectată şi care poate să influenţeze deciziile la nivel european. Această voce este vocea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal, parte a Partidului Popular European, cea mai puternică familie europeană de la nivel european, care conduce Comisia Europeană şi majoritatea instituţiilor de la nivelul Uniunii Europene din 1999.

Cu cât Partidul Naţional Liberal va fi mai puternic şi mai bine reprezentat la nivel european ca urmare a acestor alegeri, cu atât România va fi mai puternic, mai respectată şi mai bine reprezentată la nivelul instituţiilor europene şi cu atât mai mult şansele românilor ca deciziile care se iau la nivel european să le aducă beneficii, cresc“.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!