Răspuns MAI pentru Robert Turcescu: „Unul din cinci condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoare cu executare se află încă în libertate”

Deputatul PMP Robert Turcescu a postat, astăzi, pe pagina sa de socializare, un document primit de la Ministerul Afacerilor Interne și semnat de fostul ministru Carmen Dan cu privire la numărul de persoane condamnate care se sustrag executarii pedepsei cu inchisoarea.

4.450 de condamnaţi definitiv erau, în iunie 2019, în libertate, fiind daţi în urmărire naţională şi internaţională, se arată în răspunsul Ministerului de Interne trimis deputatului.

Cititi si va cruciti, document oficial, raspuns la o interpelare a subsemnatului adresata MAI: sint 4450 de persoane CONDAMNATE care se SUSTRAG executarii pedepsei cu inchisoarea! Dintre acestea, 350 de persoane sint urmarite la nivel national, iar 4100 la nivel international.

Aici sint retelele de trafic de carne vie, de droguri si multe altele. Aici e dovada putreziciunii din statul roman! Sint 1363 de infractori aflați în libertate care au fost condamnați pentru crime, violuri, vătămări corporale grave, tîlhării, maltratare de minori, trafic de carne vie, sechestrări de persoane.

PS: ca sa aveti un ordin de marime, la penitenciarul Jilava sint incarcerati in jur de 1350 de detinuti. Daca ar fi dusi in arest si cei 4450 de condamnati care se sustrag executarii pedepsei, ar mai fi nevoie de cel putin trei penitenciare precum Jilava!”, a afirmat deputatul.

În ceea ce priveşte infracţiunile săvârşite pentru care au fost dispuse pedepsele cu închisoarea cu executare, acestea sunt:

1. infracţiuni contra persoanei -107;
2. infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii -175;
3. infracţiuni contra libertăţii persoanei – 35;
4. infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile – 194;
5. infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale – 26;
6. infracţiuni contra patrimoniului (furt/tâlhării) – 853;
7. infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii (înşelăciuni)- 506;
8. infracţiuni privind autoritatea de stat – 31 ;
9. infracţiuni privind frontiera de stat – 119;

10. infracţiuni de corupţie – 31;
11. infracţiuni de fals – 69;
12. infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice – 887;
1 3. infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor – 16;
14. infracţiuni economice şi de evaziune fiscală – 526;
15. infracţiuni la regimul stupefiantelor – 195;
16. alte fapte (infracţiuni ca ultraj contra bunelor moravuri, abandon de familie, violare de domiciliu. efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, infracţiuni la regimul silvic, ameninţare. etc.) – 680.

Potrivit informaţiilor publicate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) pe site, în prezent în închisorile din România sunt încarcerate 20.307 persoane.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!