Referendumul pe tema justiției: Vot covârșitor pentru „DA”

Peste 80% dintre alegătorii care au participat, duminică, la referendumul pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis au răspuns DA la ambele întrebări, voturile nevalide reprezentând puţin peste 5%, conform rezultatelor provizorii comunicat de Biroul Electoral Central.

La prima întrebare de la referendum – „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” – după centralizarea voturilor din 18.653 secţii din ţară, din cele 7.493.362 de voturi exprimate, 80,9% dintre alegători au răspuns DA, 13,8% au răspuns NU, iar 5,3% eu reprezentat voturi nevalide.
Cea de a doua întrebare la referendum a fost: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”. În acest caz, din cele 7.502.228 voturi centralizate, 81,1% au fost DA, 13,5% au fost NU, iar 5,3 % nu au fost valide.
Pentru DA au fost exprimate peste 6 milioane de voturi, pentru NU puţin peste un milion, iar voturi anulate sunt aproximativ 400.000.
La secţiile din străinătate, după numărarea a 154.000 de voturi, reiese că 92% dintre românii cu drept de vot au votat DA la întrebarile de la referendum, iar 6%  NU.
Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!