România, după 15 mai: Orban anunță că vor fi permise pescuitul și vânătoarea

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că din data de 15 mai vor mai fi permise și anumite activități, printre care pescuitul și vânătoarea. Premierul susține că vânătoarea este esențială pentru că trebuie eliminate populațiile de mistreți care intră pe culturile agricole și răspândesc peste porcină africană.

Președintele a anunțat anumite categorii de activități, printre care este pescuitul și vânătoarea. Este important să se dea drumul la vânătoare. Sunt două motive puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pe de o parte răspândirea pestei porcinei africane. Este evidentă necesitatea eliminării populațiilor de mistreți și pentru protejarea culturilor agricole pentru că mistreții intră frecvent pe culturile agricole, care și așa sunt afectate de seceta care a lovit România”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În interiorul localităţii va exista libertatea deplină de circulaţie. Încă nu am finalizat criteriul de reglementare aferent deplasării în afara localităţii. Am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, pe care, în momentul în care le vom stabili, le vom prezenta public”, a mai afirmat premierul.

Premierul a fost prezent, miercuri, în Piaţa Victoriei, alături de miniştrii Apărării Naţionale, Sănătăţii şi Afacerilor Interne, la plecarea convoiului de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Republicii Moldova de către România pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!