România va beneficia de 25.000 de doze de Remdesivir, tratament împotriva Covid-19

România va primi al doilea cel mai mare număr de flacoane de Veklury, cunoscut ca Remdesivir, după Spania. Plata contractului, în valoare de 63 mil. euro la nivel european, va fi finanţată din fonduri europene.

România va primi peste 25.000 de flacoane de Veklury, cunoscut ca Remdesivir, tratament simptomatic pentru infecţia cu Covid-19, care va ajunge în ţara noastră în trei tranşe. Primele, care sunt pentru 1.200 de pacienţi, vin săptămâna aceasta, în 7 august. România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii. Programul va fi finanţat de Comisia Europeană.

Repartiţia realizată de reprezentanţii Comisiei Europene ţine cont de numărul cazurilor la 14 zile şi, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania. Conform calendarului transmis de Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienţi eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020 un număr de 8.795 care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1.759 pacienţi eligibili“, spun reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Livrarea cantităţilor se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unităţile sanitare desemnate. Comisia Europeană va finanţa contractul, în valoare totală de 63 de milioane euro. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienţi din spaţiul european care prezintă simptome severe de COVID-19

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!