Scrisoarea internă a unui consilier local exclus din USR: „Cioloș a dat ordin ca toți cei care l-au sprijinit pe Nicușor Dan să dispară din USR”. „USR a fost căpușată de impostori, escroci, condamnați penal,  traseiști”. „Mâine e ultima zi din viața USB/USR!”

Continuă „măcelul” în USR. Sorin Ioan Ceacâr, consilier local în Sectorul 4, a fost exclus săptămâna trecută din USR din motive nedezvăluite până azi, întrucât motivarea hotărârii nu a fost publicată. Ceacâr spune însă că cei din USR îi reproșează „prezența la cvorumul ședințelor din Consiliul Local”, adică i s-ar fi sugerat că ar fi trebuit să încalce legea, prin neprezentare și în condițiile în care în Consiliul Local, consilierii reprezintă tocmai interesele alegătorilor. El a publicat pe unul dintre forumurile de pe Facebook ale partidului, „Pădurea spânzuraților”, o scrisoare deosebit de dură la adresa conducerii de partid.

În esență, Ceacâr spune că Barna și echipa sa nu sunt decât umili slujbași ai lui Dacian Cioloș, că USR s-a umplut de impostori, traseiști politic și condamnați penal și că mâine, în cazul în care Comitetul Politic al USR decide fuziunea cu PLUS, va fi ultima zi din viața partidului.

De asemenea, Ceacâr mai afirmă că Dacian Cioloș vrea să-i elimine din USR pe toți cei care l-au sprijinit pe Nicușor Dan și acuză acțiuni tip „autobuzul”, căpușarea filialelor cu membri controlați central pentru preluarea conducerii.

Mâine, sâmbătă, 8 februarie, va avea loc sedința Comitetului Politic al USR, unde probabil se va hotărî fuziunea cu PLUS și dispariția USR.

N.B. Textul scrisorii nu conține diacritice, întrucât a fost preluat exact în forma în care a fost publicat de către autorul său.

Ca tot voi parasi forumul de membri si partidul in curand, o sa las si eu cateva cuvinte aici, de “la revedere” .

Cand am pasit prima data in USB, la 1 martie 2016, alaturi de 120 de oameni din Bucuresti, am stiut ca miscarea noastra va face istorie. In 4 ani de zile, consilierii USB i-au obligat, prin modul de abordare si profesionalism, pe cei din fruntea administratiei bucurestene, sa tina cont de ei.

Incet, incet, multe lucruri s au schimbat in politica locala.

Desigur, va mai fi nevoie de cateva mandate si de oameni foarte hotarati, pentru a se ajunge la o politica publica orientata strict catre cetatean si mai apoi catre politic.

In momentul de fata, inclusiv in actuala USR, politicul este mai presus de interesul cetateanului. Cu timpul, USB a fost capusata de impostori, escroci, condamnati penal, multi traseisti. Astfel, calitatea s a diluat aproape complet.

Daca va veti uita putin in urma, veti putea face o diferenta intre USR2017 si USR2020. Peste tot in tara sunt scandaluri interminabile, in toate filialele se dau oameni afara, se suspenda sau pur si simplu pleaca din cauza acestor impostori ajunsi in pozitii de conducere.

Cum e posibil?, ma veti intreba unii dintre voi.

Am sa va explic.

Simultan cu debarcarea fortata a lui Nicusor Dan, creatorul acestei miscari, Ghinea si Barna au dat semnal de extindere, cu criterii de integritate aproape inexistente. In USB aveam un sistem selectiv de admitere a membrilor, tocmai pentru ca partidul sa nu fie capusat precum celelalte partide, de cei descrisi mai sus.

În toate filialele, chiar si in cele nou create, au inceput sa intre impostori, traseisti care stiau disciplina: “mergem in fata sefului si ii juram credinta neconditionata”. Si uite-asa, in 2 ani de zile, prin aceste manevre, s-au impus oameni incompetenti, ca Hanganu la Deva, Bulai la Neamt, etc.

Dupa crearea majoritatii influente in fruntea filialelor judetene, Comitetul Politic a intrat pe mana lor si astfel si s-au impus “mizeriile”, inclusiv predarea neconditionata a USR catre Ciolos.

Vreau sa fie clar inteles pentru cei care mai viseaza la un partid integru: in momentul de fata, Ciolos conduce USR, nu Barna, nu camarila lui. Ei sunt niste umili slujbasi.

A doua miscare de control in partid este CONGRESUL. La fel, delegatii sunt alesi din filiale, plus conducerile judetene. Multi ati vazut ce “lupte” grele se dau la noi in filiale cand sunt alegeri pentru Congres, sau alte mize.

In momentul de fata, asupra ultimelor filiale “curate” din tara se da un asalt final. Astfel se obtine controlul asupra unui partid!

Metoda “autobuzul” va este cunoscuta. Oameni care nu au nicio legatura cu spiritul pe care s-a cladit acest partid vin la comanda intr-o filiala, produc o masa critica, pentru a impune alegeri, si astfel, conducerile urmeaza sa fie schimbate cu oameni obedienti conducerii centrale.

Intrucat se apropie fuziunea, Ciolos vrea sa pacifice partidul dictatorial, asa ca a dat ordin ca toti cei care l-au sprijinit pe Nicusor Dan si sunt vocali sa dispara, sub o forma sau alta.

Consilierii locali sunt cei mai vizati.

Unde pot, ii dau afara prin executii politice, cum e si a mea, sau isi bat joc de ei si pun pe listele de consilieri, pe primele locuri, tot felul de terchea-berchea, care nu au nicio competenta.

Cei mai multi vor pleca sau vor inclina capul. Eu nu sunt unul dintre acestia!

Desi, la inceput, am fost in echipa Barna, foarte rapid mi-am dat seama ca “tehnocratii” nu sunt de fapt decat niste profesionisti in a distruge un spirit de partid si a-l alinia sistemului. Si, astfel, am devenit critic.

Eu nu vreau sa-mi pun in slujba acestor “tehnocrati” experienta politica pe care am acumulat o in acesti 4 ani, si nici pe cea din administratie.

Unii dintre voi m-au acuzat de colaborationism cu PSD. Dar cum ar putea intelege niste diletanti ce inseamna politica? Politica e o suma de compromisuri, diplomatie si negocieri. In politica trebuie sa fii foarte bun negociator. Iar pentru asta, trebuie sa dovedesti in fata majoritatii din consiliu si a primarului ca esti profesionist. Nu contestatar de profesie, nu incompetent. Eu am reusit asta si sunt acum printre cei mai influenti consilier din Consilul Local!

In politica, daca nu ai influenta, esti degeaba, umpli un scaun, iei o simbrie, sau esti directionat prin telefon cum sa votezi.

Aceasta influenta m-a ajutat sa rezolv multe din problemele ale cetatenilor sau microcomunitatilor. Pentru ca asta face un consilier ales!

Dincolo de obligativitatea de a participa la sedinte, acest “job” este pentru comunitate si necesitatile ei. Nu prezenta de doua ori pe luna la sedinte si atat! Iar politica lui trebuie sa fie “intai cetateanul, apoi partidul”!

Eu nu stau sa ma laud punctual cu ce am facut pentru comunitate. Dar sutele acelea de cetateni pe care i-am sprijinit nu ma vor uita.

Avand influenta, castigandu-ti respectul celor care lucreaza in Primarie, de la portar la primar, poti face lucruri bune pentru oameni.

Spre exemplu, consilierii Moulin si Murgoci sunt doar doi dintre cei care au fost degeaba 4 ani in consiliu.

Au plecat cu coada intre picioare.

Unul are dosar penal, altul s a transferat la Giurgiu, dar inca este consilier al comunitatii din Sectorul 4. Superb! Are grija de cetatenii din Giurgiu, nu de cei din sectorul 4 fata de care a depus un JURAMINT!

Toate abuzurile, ipocrizia si delatiunea in care se zbate azi USR se vor reflecta foarte curand in alegeri. Sa nu va mirati de ce votantii nostri nu vor mai acorda increderea lor acestui partid. Un lucru pe care conducerea incompetenta a acestui partid nu l-a inteles este faptul ca votantii nostri sunt oameni care gandesc, analizeaza si stiu ce voteaza! Votantii nostri NU sunt o turma de vite.

In USR inca mai sunt oameni de valoare, competenti, dar care vor fi rapid marginalizati sau executati politic. Veti vedea cum oameni nepregatiti, care nu au nici o treaba cu administratia publica, vor fi promovati politic.

Maine, va avea loc Comitetul Politic, in care se decide fuziunea cu PLUS. Maine e ultima zi din viata USB/USR asa cum il stim si pentru care am luptat.”, se arată în scrisoarea lui Sorin Ioan Ceacâr.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!