Ședință la Cotroceni privind măsurile de gestionare a epidemiei de COVID-19

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat marți, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, potrivit Administrației Prezidențiale.

La ședința de la Palatul Cotroceni participă premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

La finalul ședinței, șeful statului susține o declarație de presă.

Ședința de la Palatul Cotroceni vine în contextul în care se apropie finalul perioadei în care este instituită stare de alertă pe teritoriul României pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, iar responsabilii analizează variante pentru următorul set de măsuri.

Ministrul Sănătății a afirmat, recent, într-o intervenție televizată, că este posibil ca starea de alertă să fie prelungită, dacă situație epidemiologică o va impune.

Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru la B1.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!