Sorina Pintea anunță introducerea a două medicamente inovative, pe lista de medicamente compensate

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că, în şedinţa de Guvern de joi, vor fi introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite două molecule inovative care tratează scleroza multiplă şi neoplasmul tiroidian, conform Agerpres.

Este vorba despre două medicamente care fac obiectul contractelor cost-volum. Unul este pentru scleroză multiplă şi unul pentru oncologie tiroidiană. Sunt primele de anul acesta. (…) Trebuie să rezolvăm echilibrul acesta între inovative şi generice, astfel încât majorarea clawbackului să nu afecteze existenţa pe piaţă a medicamentelor ieftine. (…) Vom introduce prima dată medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum“, a declarat Pintea.

Ea a menţionat că cele două medicamente vor fi folosite pentru tratamentul a aproximativ 1.800 de pacienţi.

În jur de 1.800 de pacienţi, s-a făcut estimarea. Anul trecut cu cele 37 de molecule s-au tratat aproximativ 40.000 de pacienţi“, a precizat ministrul.

Totodată, Sorina Pintea a vorbit și despre declarația deputatului social-democrat, Cătălin Rădulescu, potrivit căruia medicii ar trebui să returneze creșterile salariale. Ministrul Sănătății a declarat că majorarea salariilor a fost un act meritat, nicidecum parte a unei campanii electorale.

A fost o declarație hazardată. Nu asta reprezintă PSD, în niciun caz. Majorarea salariilor medicilor a fost un act meritat de tagma medicală, de redare a demnității, și nicidecum parte a unei campanii electorale. Aș vrea sa separăm foarte clar aceste lucruri. Am încercat în cursul mandatului meu și voi face în continuare acest lucru să nu ținem cont de politică în sănătate, să nu politizăm sănătatea. Sănătatea nu are culoare politică. Asemenea afirmații sunt hazardate, nu sunt de acord în niciun caz cu așa ceva. Acești oameni nu au primit pomană, ci au primit salariile pe care le merită. Nu asta caracterizează ceea ce facem noi, în niciun caz“, a spus Pintea.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!