Sorina Pintea: ”Medicii vor fi amendați dacă țin pacienții în sala de așteptare fără să aibă cod roșu”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni, într-o vizită la Spitalul Orășenesc Horezu, că va continua să facă vizite inopinate în spitalele din țară, după 27 mai, pentru ca prezenţa sa să nu fie interpretată ca fiind una „electorală”, vizate fiind în special acele unități spitalicești care au multe reclamații.

După 27 mai va fi prima vizită inopinată și știu și unde voi merge. Eu îmi aleg aceste spitale în funcție de reclamații. Vă imaginați că în momentul în care ai 62 de reclamații de la un spital începi să-ți pui anumite semne de întrebare. Adică nu or fi toți nebuni cei care reclamă. Deci, sunt probleme și merg în funcție de numărul de reclamații. Pot să vă spun că marea majoritate a reclamațiilor sunt legate de condițiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei. Mi se scrie de genul: când veniți dumneavoastră se face curățenie, dar eu pot să spun că sunt și manager și femeie și văd dacă s-a făcut curățenie astăzi sau dacă se păstrează“, a afirmat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a ținut să le atragă atenția și cadrelor medicale din unitățile de primiri urgențe, precizând că în curând vor începe să fie date amenzi “substanțiale” acolo unde nu se respectă timpii de așteptare.

Există un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de altă parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate și amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparență și atunci, cine își permite să țină pacientul în sala de așteptare fără să aibă cod roșu înăuntru va plăti o amendă substanțială“, a mai spus ministrul.

Sursă foto: Emanuel Titus Iliesi
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!