Tăriceanu: „România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician plantat de alții în capul mesei”

Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, propus de Klaus Iohannis, a fost semnat ieri, pactul referindu-se la transpunerea în legislație a rezultatelor referendumului, la revizuirea legilor justiției pentru a ține seama de recomandările Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. 

În cadrul ceremoniei publice care a avut loc la Cotroceni, au participat președintele PNL, Ludovic Orban, președintele USR, Dan Barna, președintele PRO România, Victor Ponta și președintele PMP, Eugen Tomac.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că „Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva infatuării PSD, atacului la justiţie, atacului la economia naţională. Urmează încă trei ocazii pentru români de a da lecţii PSD”, a precizat preşedintele, referindu-se la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Într-o postare pe pagina de socializare, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, critică pactul politic propus de Klaus Iohannis spunând că România are la Cotroceni „un trântor solemn, un politician – creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european” şi că fostul primar al Sibiului „se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României”.

Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician – creație de laborator care nu a pus nicio piatră la eșafodajul european, a fost plantat de alții în capul mesei, dar încearcă să-și aroge acum meritele altora.

Căci nu! Dl.Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o. Guvernele din perioada președintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO și UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus și să-și croiască drum electoral pe banii alocați de noi Sibiului, capitală culturală europeană.

Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al țării stă strict în augusta sa persoană și împrăștie, între două navete la Bruxelles și un palton trântit nervos pe capota mașinii, minciuni toxice despre ”cei care vor să scoată țara din UE”.

Niciun partid nu a avut vreodată această temă, la noi, în campanie ori în afara ei. Niciun politician cât de cât relevant nu a pus la îndoială orientarea pro-europeană a țării.
Faptele există doar în imaginația prezidențială.

Ca unul care mi-am pus semnătura pe documentul de aderare a României la UE, nu am de gând să accept lecții de europenism de la unul care stă mai mult prin munți ori prin străinătate decât la locul de muncă. Și care a fost și el prezent la ceremonia de aderare sus pomenită. E drept, ca invitat al guvernului altei țări”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!