Teatrul EXCELSIOR organizează ediția a V-a a Concursului de Dramaturgie pentru adolescenți

Teatrul EXCELSIOR organizează în perioada ianuarie – iunie 2019 cea de-a cincea ediție a Concursului  de dramaturgie, NEW DRAMA, dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

NEW DRAMA se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții sunt, așadar, invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa teatrului, împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi,  regizori şi critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea următoare și care va intra apoi în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

ETAPELE DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI:

  1. Înscrierea textelor de către concurenţi, jurizarea şi desemnarea celor 6 texte finaliste.
  2. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat.
  3. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.
  4. Textul câștigător devine spectacolmontat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2019-2020.

CALENDARUL EVENIMENTULUI:

  • Ianuarie 2019                – lansarea proiectului
  • 15 martie 2019              – termenul limită pentru înscrierea textelor
  • 29 martie 2019              – anunțarea titlurilor finaliste
  • 12-14 aprilie 2019          – atelierul de scriere dramatică
  • 25 mai 2019                  – spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR
  • Stagiunea 2019-2020     – premiera spectacolului montat pe baza piesei câștigătoare

Sperăm ca şi anul acesta concursul de dramaturgie să îi atragă pe adolescenţii din toată ţară, aşa cum s-a întâmplat la fiecare dintre ediţiile precedente.  În anul 2018 au fost înscrise 56 de texte ale unor tineri autori din 36 de sate, comune şi oraşe ale ţării, piesa câştigătoare fiind Băiatul cu şosete roz de Alexandru Gorghe din Botoşani, piesă care urmează să fie montată şi să aibă premiera la începutul anului 2019, pe scena Teatrului EXCELSIOR.

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!