Telefonul cu ecran pliabil de la Huawei

      No Comments on Telefonul cu ecran pliabil de la Huawei

Huawei a confirmat deja faptul că va prezenta dispozitivul său cu ecran pliabil în cadrul unei conferinţe pe care o va organiza cu ocazia târgului de tehnologie Mobile World Congress 2019, însă până acum nu se știa ce fel de design va aborda. Samsung a prezentat anul trecut ecranul Infinity-Flex care se pliază la interior, pe partea din faţă a telefonului fiind amplasat un ecran principal mai mic, însă Huawei pare să apeleze la o soluţie diferită, să poziţioneze ecranul pliabil la exterior, într-o manieră nu foarte diferită de cea a primului dispozitiv pliabil, FlexPai de la Royole. Ecranul va putea fi îndoit de la jumătate, oferind pe ambele părţi ale dispozitivului câte un ecran complet la exterior, urmând ca atunci când acesta este deschis să ofere o suprafaţă similară cu cea a unei tablete. Astfel, un ecran secundar nu va fi necesar, ceva ce ar putea ajuta sau afecta autonomia dispozitivului, în funcţie de cum se va comporta dispozitivul în utilizare.

Pe de-o parte, prezenţa unui singur display, ar putea fi benefică, în cazul în care partea de pe spate rămâne inactivă atunci când telefonul este folosit în mod pliat. Fiind vorba despre un panou OLED, este posibil ca „spatele” să rămână negru, astfel consumul de energie rămânând la un nivel mic în acest mod. Pe de altă parte, dacă tot ecranul rămâne aprins tot timpul, consumul de energie ar putea creşte semnificativ faţă de soluţia Samsung, care foloseşte ecranul mai mare doar atunci când dispozitivul este deschis complet.

Se pare că Huawei a găsit o soluţie pentru a realiza o „balama” care permite dispozitivului să fie complet pliat, fără a lăsa un spaţiu prea pronunţat la mijloc, telefonul putând fi în teorie uşor de ţinut în buzunar. FlexPai de la Royole are o formă triunghiulară atunci când este pliat, ecranul său flexibil formând o buclă destul de mare.

Imaginea de pe contul Huawei de Twitter sugerează şi faptul că dispozitivul va fi foarte subţire, mult mai subţire decât la celelalte companii, inclusiv la cel prezentat de Samsung în toamna anului trecut.

 Mai multe informaţii vor fi disponibile pe căi oficiale pe 24 februarie, când Huawei va anunţa în mod oficial acest dispozitiv în cadrul Mobile World Congress 2019.

Sursa: go4it.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!