Traian Băsescu, despre fuziunea PNL-PACT: Liberalii să aibă grijă ce şi-au băgat în partid

Traian Băsescu i-a avertizat pe liberali, luni, la TVR1, să aibă grijă ce şi-au băgat în partid, referindu-se la fuziunea PNL cu PACT, formaţiunea condusă de Sebastian Burduja. Fostul preşedinte a precizat că Burduja este la fel ca Siegfried Mureşan, un om care „se caţără pe funcţii”.

Să îi dorim succes. Eu am fost odată la această organizaţie a lui Burduja, când eram preşedinte. Cred că el era încă student şi făcuse organizaţia studenţilor care vin să salveze România. Pe urmă nu am mai călcat pe acolo. Nu mi-a plăcut atmosfera de acolo. Burduja s-a folosit de organizaţie ca să se caţere în funcţie. E tot un Siegfried Mureşan. Liberalii să aibă grijă ce şi-au băgat în partid. Nu mi-a plăcut ce construia el. De fapt el a fost interfaţa cu organizaţia”, a afirmat Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că Siegfried Mureşan, care a plecat de la PMP la PNL, şi Cristian Preda, care era tot la PMP iar acum este în PLUS, partidul lui Dacian Cioloş, sunt nişte oameni fără caracter.

Nu eu nu am avut mână bună, ei nu au avut caracter. L-am întrebat de fiecare dată. <Siegfried vezi că mă duc la Cotroceni. Eşti de acord să te propun premier?> – <Da>, mi-a spus. Al doilea guvern, îl sun îi spun <te-aş propune. Ai fi de acord să te propun, prevenindu-l că şansele sunt mici?>. <Da, domnule preşedinte, vă mulţumesc>. Când i s-a părut că e mai bine la PNL, a uitat. Am primit lecţia cu tineretul cu ocazia asta. Trebuie să aduci oameni tineri, dar cu caracter. Ca să poţi constata dacă au şi caracter trebuie să îi ţii puţin, nu să îi pui deodată în demnităţi înalte şi când vă spun asta, vă spun cu gândul la faptul că ne-a făcut un mare rău. Pentru că ne-a mai plecat un europarlamentari, nu mai avem dreptul la oameni în secţiile de votare. Cu moralitatea asta afişată, faţă de fapte distanţa e lungă. ADN-ul (lui Siegfried Mureşan – n.r.) era în regulă, caracterul era slab, acolo nu am ghicit-o”, a conchis Băsescu.

Băsescu s-a declarat convins că dacă PDL “nu se vărsa în PNL”, azi partidul avea o susţinere în sondaje de 22-25%, deoarece are structurile organizatorice necesare.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!