Traian Băsescu: „România, un eşec de mari proporţii la ONU!”

România a pierdut, vineri, la vot, postul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, în fața Estoniei, care a câștigat pentru prima dată acest post.

Presa estoniană anunță că votul a avut loc vineri la sediul central al ONU din New York, toți cei 193 de membri fiind prezenți. Estonia a fost aleasă pentru locul de membru nepermanent în perioada 2020-2021 cu 132 de voturi.

Locurile de membru nepermanent sunt alocate pe bază de apartenență regională. Estonia face parte din Europa de Est și s-a luptat pentru acest post cu România. În primul tur de vot scorul a fost de 111 la 78, fiind necesare minimum 129 pentru a câștiga. În al doilea tur, România a primit doar 58 de voturi, în timp ce Estonia a primit 132.

În acest context, fostul președinte, Traian Băsescu, susține că „ceva este rău şi antinaţional în politica noastră externă”.

Fostul președinte enumeră câteva motive din cauza cărora România a pierdut voturi: de la țările arabe din cauza  anunțului mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, de la statele UE și NATO din cauza politicii externe făcute de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă, iar de la aliați din cauza politicii lui Teodor Meleșcanu.

România, un eşec de mari proporţii la ONU !

Estonia are o populaţie de 1,3 milioane locuitori.
România are o populaţie de 22 milioane locuitori.
Azi la ONU, România şi Estonia au fost în competiţie, în Adunarea Generală, pentru obţinerea unui loc pentru o perioadă de doi ani în Consiliul de Securitate al ONU . Rezultatul ? Catastrofal !
România 57 voturi. Estonia 138 voturi.
România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional. O politică externă care ar fi mai puţin distructivă pentru România şi dacă ar fi fost condusă de nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ.
Am pierdut votul ţărilor arabe urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ;
Nu am avut votul statelor membre UE şi NATO datorită accentelor antieuropene şi antioccidentale din discursurile lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă ;
Nu am avut votul aliaţilor tradiţionali datorită incompetenţei şi a inactivităţii lui Meleşcanu.
Votul de astăzi de la ONU este măsura exactă a respectului de care se mai bucură România pe plan internaţional.
Şi totuşi…Preşedintele României este titularul politicii externe. 
Doar demisia sau azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă. Ceva este rău şi antinaţional în politica noastră externă”, spune Traian Băsescu, în postarea sa de pe pagina de socializare.

Sursa foto: Facebook/ Traian Basescu
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!