Primarul Capitalei, Gabriela Firea: „Acum toți suntem în faliment nedeclarat”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că este mai interesată de bugetul Primăriei Bucureștiului și a celor de sector decât de organizarea unui Congres în partid, susținând că în prezent toți se află într-un faliment nedeclarat și că situația va fi discutată cu premierul.

Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei și de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu știți dumneavoastră cine. Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poți să îți asiguri funcționarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Primarul General al Capitalei a declarat că va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, săptămâna viitoare, pentru discutarea bugetului alocat primăriilor.

Am vorbit cu doamna premier. Am anunțat această situație și la BPN (Biroul Permanent Național). Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier și ministrul de Finanțe săptămâna viitoare, care acum este plecat din țară. S-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Astea sunt prioritățile. Nu să organizăm un Congres”, a adăugat primarul.

Fostul lider USR, Nicușor Dan, aduce acuzații Gabrielei Firea asupra modului în care prioritizează cheltuielile primăriei Capitalei, printr-o postare pe pagina de socializare.

Săptămâna trecută anunțam că, matematic, Primăria Capitalei riscă falimentul în cursul lui 2019. Gabriela Firea confirmă azi faptul că “acum toți suntem în faliment nedeclarat”.

Oare ce cuvinte pot descrie atâta incompetență? Cel mai bogat oraș din România, cu PIB-ul pe cap de locuitor peste media europeană, intră în faliment.

Am două întrebări publice pentru Gabriela Firea:
1. Prin bugetul național sunt alocați într-adevăr 500 milioane lei mai puțin decât anul trecut din impozitul pe venit (3 miliarde față de 3,5 miliarde lei). Dar nu ai prevăzut în bugetul aprobat de Consiliul General 3 miliarde venituri proprii în plus față de anul trecut? Sau bugetul pe 2019 este nerealist, așa cum am mai spus, 3 miliarde fiind puse din pix, sau nu intrăm în faliment, cele două posibilități se exclud.
2. Cum se prioritizează plățile în Primăria Capitalei, care se plânge că nu are bani? De ce s-au plătit 27 milioane lei exproprierile suspecte din Parcul Verdi și nu s-a plătit factura la Elcen?”, spune deputatul Nicușor Dan.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!