Tremură politicienii! Florin Călinescu are partid!

Actorul Florin Călinescu a intrat în politică și, în calitate de președinte ales al Partidului Verde, a afirmat că formațiunea „nu are legătură cu niciun partid de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial”.
Într-o postare pe pagina sa de socializare, actorul a declarat că nu va face alianțe politice.
Partidul Verde este în grupul Verzilor din Parlamentul European, cu o reprezentare solidă în țări precum Germania, Belgia, Olanda, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia.

Nu are nicio legătură cu niciun partid de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, probabil că doar cămașa era verde”, a precizat președintele Partidului Verde.

Trecutul acestui partid, până în momentul de față, nu are nicio legătură cu ceea ce se va întâmpla de azi înainte și prezența mea este o garanție. Orice legătură cu orice alt partid sau asociere de partide din legislaturile trecute nu face parte din activitatea noastră de azi înainte”, a afirmat Florin Călinescu, care a atras atenția că cetățenii trebuie să aibă încredere în informațiile pe care le va transmite doar pe pagina sa de socializare, „ca o garanție a autenticității și a seriozității mesajului”.

Fac acest pas pentru că nu am încredere și ați auzit, cel puțin în preajma alegerilor europarlamentare, de la PSD până la PNL, de la USR până la PLUS, cred că și ungurii s-au foit la un moment dat pe lângă mine, au generat diverse zvonuri legate de asocierea mea politic de dumnealor. Deci, acesta este drumul pe care am să merg. Încercăm să construim ceva numai cu ajutorul dumneavoastră. N-am să stau prea mult dacă nu stârnesc, în dumneavoastră, dorința de acțiune. (…) Nu cunosc altă încercare decât dinăuntru, cum se spune, să intrăm în arenă”, a mai afirmat Călinescu.

Acesta a mai făcut referire la problemele de mediu din prezent, dar și la împrumuturile contractate de Guvern, despre care spune că vor fi plătite de generațiile următoare.

Partidul Verde nu înseamnă numai natura și prezervarea ei, deși trăim momente cruciale. Dacă vi se pare de glumă că în Alaska sunt deja 30-35 de grade Celsius și că, în continuare, viața este periclitată și viața viitoare în mod sigur este afectată, ca și împrumuturile nenorocite pe care cei de la putere le fac pentru împovărarea generațiilor viitoare, încercând să cumpere electoral pe cei de astăzi, atunci este ok. Pe mine mă interesează tot ceea ce poate să pună în pericol sănătatea planetei. Cred că va fi titlu de lege: un copac nejustificat tăiat sau fraudulos egal un an de pușcărie (…). Voi încerca să vin cu inițiative extrem de clare și de articulate despre absolut toate domeniile existenței societății noastre, nu doar despre sănătatea planetei”, a mai precizat actorul.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!