Tudose, către Tăriceanu: „Ai vrut cu Dragnea? Păi du-te, frate, cu Dragnea până la capăt”

Europarlamentarul Pro România, Mihai Tudose, consideră că, cel mai probabil, Pro România va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale.

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, fostul premier a vorbit despre faptul că nu-i va susține pe candidații PSD, Viorica Dăncilă, și ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

A ne întâlni cu toții nu înseamnă că PSD o desemnează pe Dăncilă, ALDE tocmai l-a desemnat pe Tăriceanu si noi trebuie să îi susținem pe ei, cei doi zei. Dacă la Dăncilă măcar are în spate un partid cu 20%, Tăriceanu e sub Pro România și e sub Victor Ponta în toate sondajele. Mi se pare hilar să susții ca tu, având 4%, să venim noi să te susținem. Cine ești tu, frate, ăla care tot ieși uscat din apă?”, a spus Mihai Tudose.

Tudose a mai afirmat că, în ianuarie 2017, când acesta ocupa funcția de premier și se afla și în conflict cu Liviu Dragnea, i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu varianta ca el să rămână în fruntea Guvernului, iar ALDE să-și păstreze portofoliile, formând un „Guvern mai mic pentru a conduce țara”.

Nu a vrut. El a vrut cu Dragnea. A vrut la putere și în condițiile alea, cu Dragnea, înțelegeți de toate din asta. Păi du-te frate cu Dragnea până la capăt, atunci. Acum nu vrei tu să mergi singur, să candidezi tu singur la alegeri, tu cu cei 4%? El azi e la guvernare, azi e Viorica Dăncilă prim-ministru și reprezintă România și datorită – sau din cauza – lui Tăriceanu. Punct”, a spus Tudose.

Cât despre varianta susținerii Vioricăi Dăncilă, europarlamentarul a afirmat că: 

Varianta s-o susținem pe Dăncilă? Mi se pare că exagerăm când comentăm așa ceva. Am plecat din PSD și nu mai suntem acolo din mai multe cauze, nu doar din cauza lui Dragnea. Dăncilă e aceeași, cea de acum o săptămână, cea de acum o lună, de acum patru luni. Eu nu cred în metamorfoze peste noapte– până ieri era omidă, azi e fluture”.

Sursa foto: Guvernul României

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!