UE acordă sprijin României de 8,2 mil. euro ca urmare a inundațiilor din vara lui 2018

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, acordarea unui sprijin în valoare de aproape 294 milioane euro de la Fondul de solidaritate al UE pentru Austria, Italia şi România, ca urmare a dezastrelor naturale care au avut loc în 2018, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Banii vor fi împărțiți Italiei, aproape 278 milioane euro, în urma ploilor abundente, a vânturilor puternice, a inundaţiilor şi a alunecărilor de teren din toamna anului 2018, Austriei aproximativ 8 milioane euro ca urmare a aceloraşi evenimente meteorologice şi regiunii de nord-est a României, 8,2 milioane euro, după inundaţiile din vara anului 2018.

Săptămâna trecută, la Sibiu, ne-am angajat să rămânem uniţi la bine şi la greu, să dăm dovadă de solidaritate în vremuri dificile şi să fim mereu unii alături de ceilalţi. Fondul de solidaritate al UE este o expresie concretă a solidarităţii europene. El oferă asistenţă ţărilor şi regiunilor în urma dezastrelor naturale şi ajută populaţiile să se redreseze. Astăzi, întindem o mâna de ajutor Austriei, Italiei şi României “, a declarat comisarul pentru politica regională, Corina Creţu.

Premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat speranța că va fi trimisă o a doua tranșă, și pentru restul zonelor afectate, având în vedere că Guvernul a cerut mai mulți bani.

Este foarte important că s-a aprobat acest fond de solidaritate. După cum ştiţi, am avut anul trecut inundaţii, am avut secetă, am avut calamităţi şi Guvernul României a făcut această solicitare pe baza documentelor depuse de către unităţile administrativ-teritoriale. Eu, în primul rând, apreciez faptul că unităţile administrativ-teritoriale şi-au făcut datoria şi au solicitat fonduri pentru a îndrepta efectele calamităţilor din localităţile lor“, a spus Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Prahova.

Sursa foto: libertatea.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!