UDMR cere anularea acordului MAI-BOR: „Această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant”

UDMR cere anularea acordului dintre Ministerul de Interne și Patriarhia Română pentru sărbătoarea de Paște.

Reprezentanții maghiarilor afirmă că relaxarea restricțiilor este periculoasă și discriminatorie față de celelalte culte religioase.

UDMR este de părere că acordul MAI-BOR va duce la anularea progreselor de până acum în combaterea coronavirusului.

Prin noile decizii anunțate, ministrul de Interne se pregătește, practic, să anuleze toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației.

În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent.

Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice.

Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia.

Paște binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor și al familiilor, dar și pentru al oamenilor din toată țara, prietenii noștri ortodocși vor înțelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricțiilor nu se va ajunge decât la agravarea situației.

Prin urmare, îi rugăm să rămână și să sărbătorească acasă!”, se arată în comunicatul UDMR.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!