Victor Ponta, despre rezultatul alegerilor europarlamentare: „Cine este orb și surd să dispară din politică!”

După ce Biroul Electoral Central a dat publicității, luni, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare, Victor Ponta, liderul Pro România, a concluzionat asupra acestora.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul prim-ministru consideră că „cifrele concrete sunt mai importante decât un milion de cuvinte”.

Aveti mai jos rezultatele Alegerilor Europarlamentare – cine vrea poate sa inteleaga mesajul “cifrelor”! Sa va explic pe scurt cum vad eu lucrurile :

1. PNL ( in 2014 era si PDL , acum sunt impreuna avand candidati comuni) a pierdut 1 mandat / nu este o pierdere semnificativa – dar oricum nu este “o mare victorie”/ comportamentul duplicitar legat de preluarea guvernarii si lipsa unui leader autentic, respectat si competent in guvernare ( gen Ilie Bolojan) ii va duce la stagnare sau scadere.

2. PMP si UDMR si-au pastrat mandatele / daca UDMR este clar ca supravietuieste in orice conditii ( vezi voturile din Sudul Romaniei) prin plecarea lui Basescu la Bruxelles PMP va disparea ( probabil prin fuziune cu PNL) / Basescu isi incheie viata politica asa cum a fost mereu – un impostor / turnator dovedit la Securitate si fugind primul de pe “corabia” PMP care se scufunda / structurile PMP se vor imprastia intre partide – voturile vor merge majoritar la USR.

3. PSD a pierdut JUMATATE din mandate – daca duminica ar fi din nou alegeri ar ajunge cu siguranta pe locul 3 / partidul acum arata si se comporta exact ca CPEX ul PCR din 1989 dupa fuga lui Ceausescu – haos, iluzia ca toata vina poate fi aruncata pe fostul “Dictator” , supusenia umila fata de adversari, dorinta oarba de a se agata de functii , lipsa totala a unui lider popular si a unui mesaj clar si coerent catre votantii sai / PSD este pe drumul Partidelor social – democrate din Polonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria – adica spre irelevanta si Incapacitate politica , exemplu negativ si “sperietoare” de aratat electoratului din tara si din Diaspora ( ceea ce si-au dorit toti din tara si din Europa inca din 2010)!

4. ProRomania a reusit ceva fara precedent pe scena politica romaneasca – sa obtina mandate pe zona de centru stanga proeuropeana / dar lipsa acuta de resurse organizationale in teritoriu si lupta pe toate fronturile ( cu PSD, PNL, USR , PMP – toti disperati sa opreasca aparitia unui competitor ) va duce la imposibilitatea unei cresteri rapide / ProRomania are potential sa ajunga intre 10-15 % in 2020 – dar nu mai mult in conditiile actuale.

5. Marele castigator este evident USR – Plus / ca peste tot in Europa acestia au primit voturile cetatenilor ( in special tineri) nemultumiti de coruptia, aranjamentele , prostia, lacomia si inadecvarea partidelor clasice ( in Romania de PSD si PNL) / ca peste tot in Europa USR – Plus vor continua sa creasca ca numar de voturi – dar nu ii vad sa inteleaga un principiu absolut : este mai usor sa castigi alegeri decat sa guvernezi dupa / ca peste tot in Europa stagnarea si caderea lor vor incepe numai dupa ce ajung la guvernarea tarii ( vezi M5S in Italia sau “En Marche” in Franta.

Cine are ochi sa vada – cine are urechi sa auda – cine este orb si surd sa dispara din politica !

Noi suntem ProRomania!”, a spus Victor Ponta.

Sursa foto: Facebook/Victor Ponta

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!