Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru prezidențiale: „Cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohannis”

Comitetul Executiv al PSD a decis marți, cu doar două voturi împotrivă, (cel al liderului PSD Olt Paul Stănescu și al președintelui PSD Vaslui Dumitru Buzatu) să o desemneze pe Viorica Dăncilă drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale, după ce, anterior, ea fusese votată și de către Biroul Permanent.

Viorica Dăncilă va trebui validată și de către Congresul PSD, programat să aibă loc pe 3 august. Premierul a rămas singurul candidat pentru desemnarea ca prezidențiabil, după ce Gabriela Firea a anunțat că se retrage din cursă, în urma lipsei de susținere din rândul baronilor locali.

După CEX, Viorica Dăncilă a spus că s-a votat ținându-se cont de părerile tuturor organizațiilor județene.

Colegii au propus adoptarea unei rezoluții care să cuprindă faptul că, intrând în logica campaniei, e important ca opiniile noastre să fie spuse în forurile statutare, iar cei care vor ieși în spațiul public cu afirmații care să lezeze partidul sau candidatul la prezidențiale să fie sancționați. Orice pas greșit e un pas decontat de partid și trebuie ca în această luptă să dăm dovadă de determinare, unitate și corectitudine.

Sunt convinsă că fiecare coleg, va fi foarte implicat, că PSD are puterea să câștige aceste alegeri…

Am avut un vot în BPN pentru candidatul la președinție. Chiar dacă dl Pleșoianu nu a fost prezent, pentru că nu e membru, le-am propus colegilor să dăm un vot și pentru el. Pleșoianu a avut un vot în BPN, Gabriela Firea s-a retras din cursă și a menționat că pentru noi e foarte important să mergem la alegeri.

S-a votat pentru mine pentru a reprezenta partidul la prezidențiale. E un vot care mă onorează și mă responsabilizează. Am încredere în mine, în colegii mei, că vom câștiga aprecierile românilor, că vom crea un val de încredere la nivel național”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a mai declarat că are șanse în fața lui Klaus Iohannis și că românii pot vedea că ar putea avea primul președinte femeie.

Cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohannis, pentru că am demonstrat că pot fi președintele tuturor românilor. Am demonstrat că eu caut consensul, echilibrul și cred că de acest lucru au nevoie românii. Cred că perioada în care împărțim românii în partidul meu și alte partide, în Guvernul meu și alte guverne, trebuie să înceteze. Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetățeni și nu prin jigniri sau violență verbală. Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un președinte poate fi al tuturor românilor și că țara poate avea un președinte femeie. Dacă am demonstrat că pot face performanță cred că românii pot vedea că pot avea primul președinte femeie”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!