Traian Băsescu, despre alegerile pentru Primăria Capitalei: „O Firea care ar mai câștiga un mandat e o mare amenințare pentru primul scaun al PSD-ului”

Fostul președinte Traian Băsescu vorbește despre mișcările de pe scena politică referitoare la alegerile pentru Primăria Capitalei și confirmă, din nou, că nu exclude o candidatură a sa, dacă situația o va impune. 

„Slavă Domnului, dacă domnul Ponta pune candidat, e binevenit! Cred că-i prima dată când o să-i trimit un… Pepsi (…) Mi se pare o veste foarte bună pentru dreapta. Totul este ca dreapta să aibă capacitatea să valorifice acest lucru”, a spus Traian Băsescu, marți seara, la Digi24. 

Europarlamentarul PMP a explicat că vede această situație una favorabilă dreptei, dacă dreapta va fi suficient de inteligentă să se regrupeze. „Se pare că  nu se reușește foarte bine cuplarea între USR și PNL. PMP-ul e prea mic ca să influențeze lucrurile, el va acționa în funcție de ce fac cei doi mai mari”, a declarat Traian Băsescu. 

Aici este marea problemă, în găsirea unei soluții politice între PNL și USR. PMP-ul nu-i 40% în București, nu-i 25% în București, cum sunt ceilalți doi parteneri de opoziție”, a arătat Traian Băsescu. „Dacă lucrurile nu se vor clarifica, n-o să-mi las partidul, pentru că o să-i fie dificil să candideze singur”, a punctat fostul primar General al Capitalei.

Fostul președinte crede că Victor Ponta nu are șanse reale în fața Gabrielei Firea, actualul edil al Capitalei, dacă aceasta „va fi susținută onest” de către partid. „Știți că PSD-ul are un dar nemaipomenit să-și lichideze liderii, iar o Firea care ar mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei e o mare amenințare pentru primul scaun al PSD-ului. Am trăit momente de-astea, știu foarte bine care a fost propulsia unei astfel de victorii la Primăria Capitalei, în PD, când a fost competiția cu Petre Roman. N-o spun ca un lucru de glorie, dar e o analiză politică”, a adăugat Traian Băsescu.

Nu am dubii că PNL-ul vrea o alianță la București, dar trebuie o alianță cinstită, adică nu `Susțineți-l pe Nicușor și de restul nu ne interesează!` Dacă e vorba de o alianță în care PNL-ul își sacrifică ideea de a candida la Primăria Capitalei, trebuie făcută listă comună la Consiliul General. E minimul ce trebuie făcut. Se pot discuta și sectoarele”, spune Băsescu.

Electoral, Bucureștiul este de stânga, susține Traian Băsescu: „Vă aduc aminte că eu am câștigat Primăria Capitalei cu un Consiliu General de stânga, PSD, și cu șase primari de sectoare PSD. Degeaba i se atribuie monopolul dreptei, pentru că mai degrabă e de dreapta Clujul decât Bucureștiul. Bucureștiul întotdeauna a dat el primar general de dreapta, dar sectoarele au fost ale PSD-ului”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!