Ziua Culturii Naționale – Ziua Porților Deschise la TNB

Pe 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale, Teatrul Național I.L. Caragiale din București își deschide porțile și invită publicul spectator să îl cunoască.

Conform unui comunicat de presă al TNB, marți, 15 ianuarie 2019, de la orele 13.00 și, respectiv, 17.00, Teatrul Național I.L. Caragiale organizează două tururi ghidate gratuite, oferite celor care vor să afle cum arată și cum funcționează cel mai mare teatru din SE Europei, cu cele șapte săli ale sale, cu numeroase spații expoziționale, o librărie și mai multe foaiere în care publicul poate consulta panourile interactive cu programul și ofertele culturale din perioada următoare. 
În această perioadă, în foaierele teatrului pot fi vizitate mai multe expoziții, permanente și temporare. Din ultima categorie fac parte superbele icoane pe lemn și pe sticlă expuse în Foaierul Media (aripa Intercontinental), lucrări ce aparțin unor creatori populari din toate colțurile țării, reunite în cadrul expoziției naționale cu titlul Icoana – credință și tradiție, organizată de Institutul Național al Patrimoniului. De altfel, 15 ianuarie este și ultima zi în care acestea mai pot fi văzute în acest spațiu. În Foaierul Media (aripa Tudor Arghezi) sunt expuse sub titlul Cercul, lucrările pline de grație ale pictoriței Norica Veșcă-Popescu, iar în Sala Media, pot fi vizionate cîteva portrete ale cunoscutului actor Șerban Ionescu (comemorat recent), realizate de artistul plastic Valeriu Mladin.
Pe parcursul zilei, în foaierul Sălii Mari, vocea inconfundabiă a actorului Gheorghe Cozorici va putea fi auzită dând glas poeziilor eminesciene.
De asemenea, la Sala Media, între orele 11.00 – 18.00 vor avea loc proiecții speciale ale spectacolului “Trecut-au anii…”, o înregistrare TNB din 15 ianuarie 2008, avându-i ca protagoniști pe Valeria Seciu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru și Aurelian Octav Popa. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Punctul de întâlnire pentru aceste două tururi ghidate este în Foaierul Sălii Mari a TNB, în dreptul Casei de bilete.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!