Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca

„Suntem bucurosi sa anuntam ca Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca, dupa fuziunea realizata cu succes in 31 decembrie 2018 si parcurgerea unui plan ambitios de integrare Bancpost in activitatea BT, pe parcursul a doar noua luni. 

Este un pas inainte in povestea bancii noastre, in care achizitiile Bancpost, Victoriabank si Volksbank Romania au un loc aparte. 2009 este un alt reper in istoria Bancii Transilvania pentru ca modelul de business a fost adaptat contextului economic de atunci. Prima reinventare BT a avut loc in anul 2001, odata cu inceperea extinderii la nivel national a retelei de unitati.

Avem curajul, experienta si resursele necesare pentru noi reinventari ale bancii noastre, daca provocarile economice o vor cere sau, pe de alta parte, daca vor aparea oportunitati pe piata.

Bun venit la BT!

Spunem bun venit la Banca Transilvania clientilor si angajatilor Bancpost. Avem incredere ca va fi o acomodare rapida, mai ales ca ambele banci au ADN romanesc si istorie cu multe aspecte in comun. De asemenea, dorim sa ducem mai departe punctele forte intalnite la Bancpost, apreciate de clienti si echipa.

Responsabilitatea Bancii Transilvania fata de clienti, actionari si economie

Stim ca, fiind cel mai mare finantator al economiei nationale, al IMM-urilor si al planurilor persoanelor fizice, BT are de acum inainte o responsabilitate tot mai mare fata de cei 3 milioane de clienti ai bancii, 10.000 de angajati ai Grupului Financiar Banca Transilvania, aproape 30.000 de actionari si fata de economia romaneasca. De asemenea, vom continua implicarea noastra in cresterea Victoriabank din Republica Moldova si in consolidarea sistemului bancar din tara vecina.

In cei 25 de ani de cand a inceput povestea BT, Banca Transilvania a reinvestit in Romania, in cresterea businessului sau, aproape tot profitul obtinut, reusind astfel sa sustina economia, companiile, antreprenorii si visele romanilor. Doar in ultimii 10 ani BT a creditat aproape 75.000 de companii, care la randul lor sustin 1,3 milioane de angajati si familiile lor. De asemenea, tot in ultimii 10 ani Banca Transilvania a platit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei si a investit peste 1,1 miliarde lei in dezvoltarea activitatii.  

BT este unul dintre cei mai activi sustinatori ai proiectelor sociale si educationale, cu o medie de 23 milioane de lei investiti anual in sport, comunitati si educatie. Suntem suporterul numarul 1 al baschetului romanesc si partenerii numarului 1 mondial in tenis, Simona Halep. Sustinem anual peste 1.000 de proiecte de implicare si responsabilitate sociala. La randul ei, Bancpost a fost prima banca din Romania privatizata integral si un jucator activ in comunitate. Banca Transilvania va continua aceasta directie si isi asuma responsabilitatea ca principal sustinator al dezvoltarii economiei, al companiilor si al oamenilor prin acordarea de finantari si contributia la realizarea unor planuri individuale. 

Prioritatile noastre se vor intrepta si de acum incolo spre inovatie si tehnologie, pentru a simplifica si eficientiza relatia clientilor cu BT.

Multumim clientilor nostri ca sunt si au fost alaturi de noi inclusiv pe parcursul acestei integrari. Ii asiguram ca lucreaza cu o banca antreprenoriala, pentru care experienta pozitiva oferita este pe primul plan.  

De asemenea, multumim celor care au contribuit la succesul acestei achizitii, integrari si fuziuni: echipele BT si Bancpost, autoritati, consultanti si avocati. Cu totii au facut posibil acest moment istoric pentru Banca Transilvania si pentru sistemul bancar romanesc.”  

Sursa: bancatransilvania.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!