Consilier al Capitalei: „Gabriela Firea este un Liviu Dragnea fără mustață”

Gabriela Firea, proaspăt repusă în funcția de președinte PSD București, continuă să nu pună în executare o sentință judecătoarească definitivă care stipulează că zecile de firme înființate de ea sunt ilegale, susține Cătălin Deaconescu, consilier general al Primăriei Municipiului București.
Într-o postare pe pagina de personalizare, Cătălin Deaconescu avertizează asupra pierderilor pe care le înregistrează  companiile municipale.
În 2018 pierderea cumulată pentru cele 18 companii analizate a fost de »-30.609.886 lei. Dintre acestea, cele mai mare pierderi le-au înregistrat compania de străzi, aproape 5 milioane lei și compania de pază cu peste 6,7 milioane lei. Doar 5 companii au reușit să facă profit, unele infim de ordinul a zecilor de mii lei. 

Gradul de realizare a veniturilor acestor companii în 2018 a fost în jur de 20%, fiind de 0% (ZERO la sută, ați citit bine!) la CM Managemetul Transporturilor sau de 4,83% la CM Managemetul Traficului!”, spune consilierul.

Conform acestuia, dezastrul continuă și în 2019.

Aceste companii, declarate nelegale de către instanță în urmă cu 6 luni, își continuă nestingherite ”evoluția”. Doamna Firea pare că dorește cu ardoare să asigure puzderiei de administratori și directori o viață confortabilă și liniștită și în 2019! Astfel, în loc să lichideze companiile ilegale imediat, doamna primar ne propune să aprobăm bugete de miliarde de lei pentru acestea.
Pierderile pe primul trimestru din 2019 sunt de (alte) »36.913.612 lei, iar la sfârșitul primului semestru vor cumula pierderi de aproape 54 milioane lei!
Dar, cum spuneam, companiile ilegale au planuri mari: Investitii totale de 677 milioane lei, (cele mai multe cumpară terenuri și utilaje), dublarea numărului de salariați și, evident, creșterea indemnizațiilor pentru membri CA și directorime, doar pentru aceștia din urmă bucureștenii plătind în 2019 peste »15,6 milioane lei.

Să vă mai spun că aceste companii și-au bugetat 3 milioane lei pentru Protocol, Reclamă și Publicitate? Da, RECLAMĂ ȘI PUBLICITATE în condițiile în care aceste companii nu au NICIUN client în afara de PMB și structurile subordonate acesteia și nu au câștigat NICIUN contract prin procedură competitivă…

Văzând aceste date nu pot să nu mă gândesc că doamnei Firea îi vin mănusă funcțiile ”recâștigate” în PSD, dovedind o dată în plus că este doar un liviudragnea fără mustață!”, conchide Cătălin Deaconescu.

Consilierul general a atașat și documente cu date despre companiile municipale.

 

Sursa foto: Inquam Photos/ George Vilia
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!