Continuă proiectul B.C.R “Școala de Bani pe Roți” în vederea educării financiare a copiilor. Unde puteți întâlni caravana FLIP

Proiectul Școala de bani pe Roți urmărește să educe financiar copiii cu vârste între 7 și 14 ani prin ateliere interactive organizate într-un camion special adaptat, unde copiii au ocazia să treacă prin diferite etape de înțelegere și conștientizare a modului cum folosim banii în economie.

În 2018, caravana FLIP a parcurs 15 orașe (Iași, Botoșani, Suceava, Baia Mare, Bistrița, Cluj Napoca, Straja, Mioveni, București, Timișoara, Oradea, Deva, Sebeș, Alba Iulia, Sibiu), peste 2.490 km, iar 10.000 de copii cu vârsta între 7-14 ani, din peste 200 de școli, au participat la cursurile gratuite de educație financiară din camion.

Banca Comercială Română, printr-un comunicat de presă, a anunțat continuarea misiunii de a crește nivelul de educație financiară a României printr-un nou sezon Școala de Bani pe Roți. Caravana a demarat în data de 12 februarie, cu prima oprire în orașul Pitești. Anul acesta camionul FLIP va ajunge în 11 orașe, va merge în tabără la mare și le va pregăti copiilor surprize cu ocazia zilei de 1 iunie. Programul complet poate fi consultat mai jos, dar și pe site-ul  scoaladebani.ro/peroti/program.
 • Pitești  12 februarie – 4 martie
 • Craiova  5-26 martie
 • Drobeta  27 martie – 23 aprilie
 • Târgu-Jiu  25 aprilie – 11 mai
 • Râmnicu-Vâlcea  13 – 30 mai
 • Brașov  1-20 iunie
 • FLIP intră în vacanță – 20 iunie – 1 iulie
 • Tabere la mare  1 iulie – 10 septembrie
 • Călărași  12 septembrie – 2 octombrie
 • Giurgiu  4 – 21 octombrie
 • Alexandria  23 octombrie – 13 noiembrie
 • Ploiești  15 noiembrie – 10 decembrie

Înscrierile au început deja, iar profesorii sau părinții care își doresc să le ofere o experiență educațională inedită celor mici se pot înscrie pe website-ul campaniei. În timpul atelierelor, copiii parcurg timp de o oră și jumătate concepte și noțiuni economice prin joacă și, astfel, le înțeleg astfel mai ușor, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule.

“Ne dorim ca în noul sezon al Școlii de Bani pe Roți să avem cât mai mulți elevi participanți la atelierele de educație financiară. Considerăm că avem nevoie să îi învățam pe copii, de la vârste fragede, că e important să știe să își gestioneze corect banii pentru a avea un start sănătos în viață din punct de vedere financiar. În acest program folosim învățarea experiențială și jocuri special create de specialiști de la Universitatea din Viena pentru a-i ajuta pe copii să acumuleze într-un timp foarte scurt cunoștințe pe care le pot folosi toată viața”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Școala de Bani pe Roți este o inițiativă care face parte din programul național Școala de Bani al BCR, care își propune să le vorbească românilor de toate vârstele despre cum își pot îndeplini visurile prin administrarea cât mai eficientă a bugetului personal. Pornit în urmă cu 2 ani, programul reunește în prezent 200.000 de români, care au absolvit cursurile gratuite oferite de către BCR.

În 2018, 110.000 de cursanți ai Școlii de Bani au aflat cum să-și gestioneze mai bine bugetul personal și cum să ia decizii financiare mai bune printr-o planificare corectă. Cursurile au avut loc în sucursalele BCR (10.000 de adulți participanți), la sediile companiilor (20.000 de participanți), în universități, licee și școli (40.000 de participanți), în FliP (10.000 de copii participanți) și în grădinițe (30.000 de preșcolari participanți).

Adulții sau tinerii interesați să participe la cursurile organizate de BCR pot trimite un email pe adresa scoaladebani@bcr.ro pentru a se înscrie la cursuri sau pot solicita acest lucru în sucursalele județene BCR.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!