Designerii români au adus, prin show-urile lor de la Paris, un tribut lui Karl Lagerfeld

Cea de-a șasea ediție a Romanian Designers Fashion Show a avut loc la Ambasada României la Paris în timpul Săptămânii Modei și a fost un tribut adus lui Karl Lagerfeld, designerul care a marcat moda secolului 21.

Evenimentul, organizat de Federația Română de Design și Accesorii, s-a bucurat, ca de fiecare dată, de un real succes. Colecțiile designerilor români Cătălin Botezatu, Clara Rotescu, Alexandru Raicu, Norina Stoica, Kiki Dumitrescu, Alda Ciceu, Atelier Bobar și Balisarda au fost apreciate de publicul prezent în  locația amenajată minuțios cu aranjamente de flori spectaculoase construite cu migală și aduse din România de la Povestea Florilor.

Diplomați, oameni de afaceri, jurnaliști și oameni de modă, peste 300 de persoane, au aplaudat îndelung colecțiile semnate de designerii români. Din țară au fost prezenți în public Dana Săvuică, Alin Gălățescu și Cosmina Păsărin.

Cătălin Botezatu a deschis seara cu colecția “Animal Instinct”, o colecție dominată de eleganta opulență a țesăturilor animal print, accesorizată cu coafuri din globuri de păr auriu și pene, realizate de Laurent Tourette și machiaje construite cu migală de Mirela Vescan.

E o bucurie prezența noastră la Paris, e o încântare să ne prezentăm creațiile în locația aceasta fabuloasă care ne inspiră, un palat ca o bijuterie. Misiunea noastră este să facem o carte de vizită frumoasă României, și e o misiune grea și importantă pe care eu personal o iau foarte în serios“, a declarat Cătălin Botezatu.

O grădină înflorită în noapte, asta m-a inspirat pe mine, de la imaginea asta am pornit atunci când am gândit această colecție. Este cu atât mai solemn și mai plin de importanță momentul în care prezentăm, pentru că moda a pierdut un adevărat geniu. Și ai așa un sentiment și o dorință de a nu greși, de a te autodepăși, din respect pentru ce a însemnat Karl Lagerfeld pentru modă” a spus Clara Rotescu.

Tânărul designer Alexandru Raicu a venit cu colecția “Requiem” de inspirație Funeral Chic, toamnă – iarnă 2020, rochii de seară glamour. A folosit catifea matlasată cu cristale, accesorizată cu încălțări de la brand-ul românesc Faiblesse.

Kiki Dumitrescu a venit cu colecția “Fason”. Ineditul prezentării sale a fost că, deși, în general, la o colecție designerii folosesc mai multe materiale, ea a optat pentru unul singur, lurexul.

Norina Stoica și-a ținut show-ul pe muzica trupei Queen, un moment îndelung apreciat de publicul spectator.

Atelier Bobar și Alda Ciceu au mers pe ținute de seară delicate și fine, foarte feminine, pline de rafinament.

Soții Ianna Novac și Octavian Dobrotă au susținut un recital de excepție: “Locația asta este atât de frumoasă, e absolut fascinant să cânți aici, cânți cu atâta bucurie, cu atâta drag, te inspiră, îți dă o energie bună, iar noi suntem onorați să fim aici“.

Seara s-a încheiat cu o recepție în foaierul Ambasadei în prezența Ambasadorului României, domnul Luca Niculescu.

Vă prezentăm mai jos galeria foto:

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!