Dragoș Tudorache: „ Dăncilă știa că prin nominalizarea Rovanei Plumb va face rău țării, dar nu i-a păsat”

Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache afirmă că a avertizat-o pe  Viorica Dăncilă asupra riscului de respingere a candidaturii Rovanei Plumb pentru un post de comisar european.

Dragoș Tudorache, ministru de Interne în Guvernul condus de Dacian Cioloş, consideră că respingerea candidaturii Rovanei Plumb este o ruşine pentru România.

Când Viorica Dăncilă a nominalizat-o pe colega ei de partid Rovana Plumb pentru postul de comisar european, am avertizat că aceasta riscă să fie respinsă. Am spus, atunci, cu toată buna credință, că România se poate face de râs cu o asemenea nominalizare. Dar prim-ministrul a mers înainte cu varianta Plumb, considerând că postul de comisar european este al PSD și poate face ce vrea cu el. Astăzi, Comisia Juridică a Parlamentului European a audiat-o pe Rovana Plumb în legătură cu mai multe sume de bani trecute în declarațiile sale de avere și a respins candidatura acesteia pentru postul de comisar.

Rușinea a fost cu atât mai mare cu cât, dintre cei nouă candidați cărora li s-au cerut explicații scrise, doar candidatul României și cel al Ungariei n-au convins și au fost chemați la audieri. În urma audierilor, Rovana Plumb a fost respinsă. Știrile care au făcut înconjurul lumii imediat după această decizie vorbesc despre respingerea candidatului României. Al României, doamna Dăncilă! Nu al lui Dragnea, nu al lui Dăncilă, nu al PSD!

Viorica Dăncilă candidează la alegerile prezidențiale și declară că vrea să-i reprezinte pe toți românii. Dar refuză cu bună știință să le apere interesele.

Pentru șefa PSD, interesele meschine, de partid, sunt mai importante decât imaginea României. Știa că prin nominalizarea Rovanei Plumb va face rău țării, dar nu i-a păsat. Și tragedia va continua cât timp Viorica Dăncilă va continua să fie prim-ministru. Pentru că tot ea va trimite la Bruxelles următoarea nominalizare pentru postul de comisar european din partea României.

Pentru binele acestei țări, Viorica Dăncilă și guvernul său trebuie să plece cât mai repede de la putere. Acum, cât răul pe care îl fac României mai poate fi reparat!”, a afirmat europarlamentarul într-o postare pe pagina sa de socializare.

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, joi, cu 15 voturi „împotrivă”, 6 voturi „pentru” și 2 abțineri. Fără avizul acestei comisii, ea nu poate fi audiată în Comisia Transporturi, prin urmare nu mai poate fi comisar european.

Sursa foto:INQUAM Photos/George Calin

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!