Edenred România va lansa tichetele cadou electronice

Toate tichetele de beneficii extrasalariale din România vor putea fi emise pe suport electronic, începând cu acest an. Asta înseamnă că, pe lângă tichetele de masă sau voucherele de vacanță, și tichetele cadou, de creșă și tichetele culturale vor fi emise pe card.

 Compania Edenred România a anunțat ca va lansa primele tichete cadou electronice până la sfârșitul primului trimestru 2019, având deja o rețea de peste 2.500 de comercianți parteneri pentru varianta electronica a tichetelor cadou. Tichetele cadou electronice vor putea fi utilizate și pentru plăți online.

Edenred estimează că peste 20% dintre companiile client vor face tranziția la cardurile de tichete cadou în prima jumătate a acestui an.

Apariția cadrului legal care ne permite să emitem tichete cadou și pe suport electronic este un mare pas înainte, asteptat cu nerăbdare și de angajatori, și de angajați. Ca in cazul tichetelor de masă, unde angajații și companiile au adoptat masiv cardurile în locul tichetelor tradiționale, pe suport hârtie, estimăm că și în cazul tichetelor cadou vom vedea o preferință clară pentru suportul electronic. Cardurile de tichete cadou satisfac mult mai bine afinitatea românilor pentru tehnologiile digitale și pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viața de zi cu zi“, a declarat Dana Sintejudean, General Manager Edenred Romania & Moldova.

Tichetele cadou pe suport hârtie vor continua să circule, având cadru fiscal identic.

Conform analizelor Edenred, tichetele cadou sunt pe locul patru în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România. Edenred estimează că 1 din 3 companii care acordă angajaților tichete de masă suplimentează pachetele de compensație ale acestora cu tichete cadou oferite cu ocazia sărbătorilor majore (Crăciun și Paște, dar și 1 iunie și 8 martie). Concret, asta înseamnă că aproximativ 400.000 de angajați, adică 8% dintre angajații din România, au primit în ultimul an tichete cadou Edenred ca beneficiu extrasalarial la locul de muncă.

Legea 165/2018 care face referire la cadrul fiscal al tuturor tichetelor prevede că tichetele cadou, indiferent că sunt emise pe suport hârtie sau suport electronic, sunt scutite de impozitul pe venit și de taxe social-salariale și patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar. Companiile pot oferi tichete cadou atât angajaților, cât și copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paște și 1 iunie, iar de 8 martie, doar angajatelor.

Sursa: wall-street.ro

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!