Eugen Teodorovici propune ca absolvenții de facultăți economice să fie angajați la ANAF fără concurs

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, și ministrul Apărării, Gabriel Leș, au participat la evenimentul “Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, eveniment organizat de Primăria orașului Negrești-Oaș în parteneriat cu Fundația Romanian Business Leaders.

În cadrul evenimentului, Eugen Teodorovici a declarat că a propus angajarea fără concurs la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a absolvenților de facultăți cu profil economic, pentru a întineri sistemul și a schimba mentalitățile.

La noi se pensionează în acest an cam 2.700 de angajați pe zona de ANAF. Am spus că trebuie să scoatem procedura asta care e foarte greoaie, să lași tinerii să intre în sistem. Și anume, toți cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8, deci dacă a trecut acea facultate, a trecut licența și media pe facultate e minim 8, înseamnă că a făcut școală. În sistemul de ANAF și Finanțe să intre fără examen, că sunt oameni de finanțe, stă șase luni în perioada de probă și dacă după șase luni și-a făcut ce trebuia să facă, rămâne în sistem mai departe, să nu mai dea concursuri, că blocăm, nu intră oameni tineri în sistem și nu se schimbă mentalitatea celui din sistem, pentru că sistemul nu lasă nimic să intre“, a afirmat ministrul Finanțelor.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!