Gabriela Firea nu se mai ascunde: își orientează alegătorii din București către partidul Pro România

Viitorul pe care primarul general Gabriela Firea și l-a ales în politică este destul de clar, după ce a căzut în dizgrația PSD. Firea și social-democrații sunt “despărțiți în fapt”, dar încă împreună în acte, întrucât o demisie ar duce la pierderea mandatului, iar o demitere ar declanșa o criză politică a PSD în București.

Gabriela Firea este însă cu ambele picioare în partidul lui Victor Ponta, iar acest lucru s-a văzut limpede cu ocazia întâlnirii cu Corina Crețu, cea care deschide lista Pro România pentru alegerile la Parlamentul European. Întâlnirea dintre Firea și Crețu a avut ca temă proiectele cu bani europeni pe care le-ar putea accesa Capitala și s-a încheiat cu veritabile promisiuni electorale, laude și mulțumiri reciproce făcute de cele două, la unison.

Fragmente din declarația Gabrielei Firea:

Îi mulțumesc încă o dată doamnei comisar pentru sprijinul constant și pentru susținere, dar și echipei DG Regio, cu care am schimbat idei și soluții privind principalele proiecte derulate de Primăria Capitalei cu finanțare din fonduri europene. Preocuparea noastră pentru atragerea de finanțare nerambursabilă s-a concretizat în proiecte aflate în diferite stadii – contractate, depuse sau în pregătire. Lucrăm la proiecte europene a căror valoare se ridică la 959 de milioane de euro, din care 665 reprezintă partea de finanțare nerambursabilă, în condițiile în care Bucureștiul are acces la mai puține fonduri față de alte regiuni de dezvoltare ale României.

Primăria Capitalei a depus proiecte în valoare totală de 638 de milioane de euro, pentru 3 dintre ele, în valoare de 408 milioane euro fiind deja semnate contractele de finanțare: proiectul de finalizare a stației de epurare Glina și de reabilitare a sistemului de canalizare, precum și 2 proiecte de dotare cu 20 noi tramvaie a liniilor 40 și 55. Proiectele pentru alte 80 de tramvaie, pentru 100 de autobuze electrice noi și pentru modernizarea unui tronson de 1,1 km din calea de rulare a tramvaiului sunt în contractare, urmând a fi semnate. În plus, mai avem în pregătire proiecte în valoare de 320 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare, pentru extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și pentru conservarea patrimoniului”.

Fragmente din declarațiile Corinei Crețu:

Mă bucur că sunt astăzi aici, la București, și am avut această șansă de a discuta împreună temele esențiale pentru capitala României, pentru cetățenii Bucureștiului. Capitala și întreaga zonă din jurul acesteia reprezintă un motor pentru economia României și cred că este foarte important să cooperăm, Comisia Europeană și Primăria Capitalei, pentru a identifica măsuri concrete și pentru a accelera proiectele pe care le avem în derulare. Mă bucur să văd investiții care, cu sprijinul fondurilor europene de coeziune, asigură în special imbunatatirea traficului în București. Toate acesta vor conduce, sper, la o viață mai bună pentru cetățeni, vor ajuta la rezolvarea problemelor de trafic sau la reducerea poluării și aglomerației. Vreau să salut, de asemenea, și alte proiecte realizate pe fonduri europene: este vorba de eficiența energetică a clădirilor publice și private, renovarea unor clădiri din patrimoniul cultural, precum Biserica Domnița Bălașa, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Treime, care sunt simboluri ale Capitalei noastre.

Încă de la începutul mandatului doamnei Primar General, cooperăm pentru deblocarea unor proiecte esențiale, precum managementul deșeurilor și termoficare. Aceste două proiecte vor atrage fonduri europene de peste jumătate de miliard de euro. Termenul limită pentru folosirea acestor bani este 2023, deci sper că vom coopera pentru a finaliza în timp, din actualul exercițiu bugetar, aceste proiecte. Cred în potențialul Bucureștiului pentru viitor. Ne pregătim pentru viitorul buget european și experții noștri deja au început să gândească strategic cum vom folosi viitorul buget european pe proiecte concrete care să aibă un impact maxim în viața cetățenilor. Sper că Bucureștiul va fi un beneficiar al fondurilor europene și în exercițiul bugetar 2021-2027”.

Surse din cadrul Pro România ne-au declarat că șefii acestui partid consideră alegerile pentru Parlamentul European, de la sfârșitul lunii mai, drept cel mai important test pentru popularitatea acestui partid. La nivel de București, Pro România se bazează pe alegătorii Gabrielei Firea, dar și pe cei ai lui Robert Negoiță, primarul încă PSD al Sectorului 3, aflat, la rându-i, în conflict deschis cu conducerea social-democraților.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!